Неплатників аліментів каратимуть суспільно корисними роботами

22 Травня 2019, 15:40
1533 Джерело: фото ілюстративне

Головне територіальне управління юстиції у Волинській області повідомляє про суспільно корисні роботи, які є одним із видів покарання для неплатників аліментів. Зазначається, що цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів #ЧужихДітейНеБуває , що набули чинності у минулому році.

Варто знати, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності. 

Проте не всіх осіб можна притягнути до суспільно корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У цьому році всього підлягало виконанню 118 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, що винесені судами Волинської області. 

З 1 січня 2019 року державними виконавцями юстиції Волині стягнуто понад 60 тис грн завдяки застосуванню нових обмежень. 
 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024