На Волині митники спростували фейкову інформацію щодо черг на кордоні

22 Травня 2019, 12:53
Митниця 1297
Митниця

Волинська митниця ДФС спростовує інформацію, викладену на особистій сторінці Facebook від мешканця Києва, який називає себе журналістом, зокрема про відсутність черг на перетин кордону у пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг».

Про це повідомляють на сайті відомства.

На 9:00 22 травня 2019 року у Ягодині на виїзд з України очікували 100 транспортних засобів, на в’їзд – 50. Черги на перетин кордону справді зменшились, порівняно з піковим навантаженням під час великодньо-травневих свят. Сприяло зменшенню черг на «зеленому коридорі» також законодавче врегулювання проблеми транзитного потоку автомобілів з іноземною реєстрацією.

Однак, митники нагадують учасникам міжнародного автомобільного руху про можливі ускладнення під час перетину українсько-польського кордону через МАПП Устилуг у зв’язку з реконструкцією дорожнього полотна в суміжному Зосині. Ремонті роботи поляки розпочали з 15 травня і продовжуватимуть їх до серпня 2019 року. Водночас до листопада 2020 року в адміністративних межах міста Хелм відбуваються будівельні роботи на дорозі державного значення №12, що ускладнює доїзд до МАПП Дорогуськ – Ягодин.

Тому на митниці рекомендують водіям уважно стежити за онлайн-картами черг у пунктах пропуску і раціонально планувати свої поїздки, обираючи оптимальні маршрути.

Стан заповнення під’їзних шляхів до пунктів пропуску через державний кордон відображають у реальному часі на сайтах Державної фіскальної та Державної прикордонної служб України, на сайті Волинської облдержадміністрації. Про час очікування на перетин українсько-польського кордону можна дізнатись за посиланням.

Цим офіційним ресурсом, а також відеотрансляцією з камер спостереження з української та польської сторін пунктів пропуску, можуть для перевірки правдивості публікацій у Facebook користуватись усі зацікавлені в отриманні достовірної інформації.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39