Учні Гупалівської, Скибської та Підгородненської шкіл відвідали древній Львів

16 Травня 2019, 09:37
2787

У місті Лева діти побували на стадіоні «Арена–Львів», у Шевченківському гаї, поласували солодощами на шоколадній міні-фабриці та у магазині кольорових карамельок.

З настанням весни пробуджується не тільки природа, а й веселішими, моторнішими стають учні. Головне, щоб цю непосидючість направити у правильне русло. Так, об’єднавшись в одну велику екскурсійну групу, школярі трьох навчальних закладів освіти – Гупалівського, Скибського та Підгородненського – помандрували до древнього міста Львова.

Першою зупинкою був сучасний футбольний стадіон «Арена–Львів». Хлопці отримали шквал позитивних вражень від його величі та розмірів, від новітнього обладнання і технологій утримання. Захоплювала розповідь гіда про поєдинки відомих команд, футбольних гравців і їх відчайдушних фанатів.

У Львові школярі та вчителі відвідали місце, де уповільнюється час, де можна віртуально відчути себе в іншому світі, в такому близькому й разом із тим далекому, куди так хочеться зазирнути. Це Шевченківський гай. Там побачили понад сотню пам’яток народної архітектури, які оживали перед ними в легенді. Також познайомились із таємницями бойків, лемків, гуцулів, секретами Покуття, Буковини, Поділля, Полісся, Волині. Було так світло, просторо, легко, що всім хотілося пожити серед цієї тиші й зелені.

Учні змогли уявити себе королями й королевами у всій красі й багатстві в палатах, а також з балкону розгледіли італійський дворик. Уміють львів’яни привабити туристів: у центрі міста всі милувалися цікавою виставкою великодніх писанок, сфотографувалися на згадку у величезному пасхальному кошику, раділи й сміялись від бризків фонтана. Чи змогла оминути екскурсійна група шоколадну міні-фабрику? Звичайно, ні! Зазирнули вони ще й в магазин кольорових карамельок, сувенірів. Багато позитивних вражень і смачних пакунків везли додому всі.

Велику вдячність за незабутню екскурсію висловлюють учні чудовому гіду Петру Зубу та своїм терплячим учителям. Хочеться, щоб усі школярі підтримали їхній девіз: «Не сиди вдома – подорожуй!».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024