У Машеві старшокласникам провели навчально-польові збори

07 Травня 2019, 11:20
3019

Протягом трьох днів вихованці закладів загальної середньої освіти Вишнівської сільської ради здобували знання і практику з військової тематики.

Про це йдеться на сайті громади.

До плану заходів були включені: «Вогнева підготовка», «Тактична підготовка», «Прикладна фізична підготовка», «Прискорене пересування та подолання перешкод», «Основи медичних знань і допомоги» (серед дівчат 11-их класів), «Дії солдата в бою у складі механізованого відділення», «Завдання та озброєння механізованого відділення», «Озброєння та бойова техніка військової частини (підрозділу)».

 У перший навчальний день юнаки мали змогу потренуватися у одноманітності прицілювання, вирішенні завдань на визначення прицілу  і точки прицілювання. Здійснили виконання початкової вправи стрільби з автоматичної зброї, удосконалили знання із будови автомата, визначили дії під час застосування зброї масового ураження та вдосконалили знання із бігу по пересічній місцевості.




Другий день розпочався із закріплення знань про дії солдата у наступі, висування на рубіж атаки, атака з подоланням мінно-вибухових та інших інженерних перешкод, подолання ділянки місцевості з радіоактивним зараженням, способи боротьби з авіацією противника, зупинка кровотечі з ран шиї, тулуба, кінцівок тощо.




Третього дня юнаки дізнавалися про дії розвідувального дозору, ведення спостереження, дії в засаді, дії з початком вогневої підготовки, відбиття атаки танків і піхоти. Родзинкою навчань було ознайомлення з озброєнням та бойовою технікою військової частини  (підрозділом), їх призначення, тактико-технічна характеристика та демонстрація озброєння та бойової техніки в дії.


Також, до навчань долучилися й рятувальники Любомльського РВ Управління ДСНС України у Волинській області, які провели інструктаж про безпеку життєдіяльності та продемонстрували технічні можливості пожежно-рятувальної техніки.

«Дякуємо усім, хто приєднався до організації та проведення навчально-польових зборів, адже вдосконалення та поновлення знань, практичних навичок дозволить нам швидко зреагувати і недопустити, або ліквідувати ту чи іншу надзвичайну ситуацію», – йдеться у дописі.


Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром