На Любомльщині помолилися за Україну та вшанували полеглих Героїв-земляків

14 Жовтня 2016, 22:58
1593

У п’ятницю, 14 жовтня, о 12 годині на центральній площі м. Любомля біля пам’ятної стели загиблим в АТО відбулася громадська панахида. А також мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятних знаків борцям за свободу та незалежність України.

Участь у заході взяли представники міської та районної влади, військові, духовенство та небайдужі любомльчани.


1









Розпочалося дійство з хвилини мовчання, протягом якої назвали всіх загиблих Героїв-земляків в антитерористичній операції на сході України: Сергія Киричука (с. Римачі), Сергія Кушніра (с. Машів), Анатолія Федчишина (м. Любомль), Олександра Сацюка (м. Любомль), Миколу Штанського (м. Любомль), Олександра Грошева (с. Масловець), Юрія Гіля (с. Олеськ).

Після чого відбулося покладання квітів.






До спільної молитви за Україну, мир та благополуччя запросив усіх присутніх декан Любомльського деканату, настоятель парафії Святого Архістратига Михаїла м. Любомль, протоієрей Віктор Возняк. Після якої відслужили панахиду за всіма полеглими Героями.




У своїх виступах представники влади закликали хлопців та чоловіків не ховатися від служби у Збройних Силах України, йти в армію та записуватися на контрактну службу.



«Цьогоріч у нас підписало контракт 25 чоловік, 30 – пішло в армію, понад 20 – мають повернутися після річного перебування в АТО. Це зовсім мало для нашого району», – наголосив у виступі військовий комісар Любомльського об’єднаного районного військового комісаріату Роман Гузь.

Привітати наших захисників та віддати шану загиблим Героям-землякам прийшли учні Любомльщини. Їхній дзвінкий та щирий спів злітав до небес.





Були на вшануванні і ті любомльчани, які воювали ще в УПА.






1

1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром