На Любомльщині зростає кількість хворих на кір

27 Квітня 2019, 10:08
На Любомльщині зростає кількість хворих на кір 2018
На Любомльщині зростає кількість хворих на кір

З початку року в районі захворіло 57 осіб, із них 17 дітей, у тому числі 7 учнів. У Шацькому районі – 9, із них дітей – 5, у тому числі учнів – 3. Відсоток госпіталізації становить 94,7 від усіх, хто звернувся за медичною допомогою.

Про це повідомила завідувачка Любомльським міжрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Леся Ткачук.

«Заклад громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснює постійний епідеміологічний нагляд за кором із метою стабілізації захворюваності та поліпшення епідемічної ситуації», – розповідає Леся Никонівна.

В Україні щодо захворюваності на кір становище залишається неблагополучним. У 2019 році від ускладнень померло 14 людей, 5 із них – діти. За попередній тиждень за показниками захворюваності на 100 тисяч населення, Волинь знаходиться на 7 місці по Україні.

За даними закладів охорони здоров’я, в цьому регіоні з початку року зареєстровано близько 1627 випадків кору, в минулому – 2243. Після кількох тижнів падіння рівень захворюваності знову почав зростати.

За словами Лесі Ткачук, для недопущення поширення кору в області, лікарями-епідеміологами у всіх осередках проводиться розслідування, визначення меж вогнищ за місцем проживання, навчання та перебування хворих. Встановлюються особи, котрі були в контакті із ними, стан їх щепленості та епідеміологічний анамнез.

«Для надійного захисту від недуги всі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Закликаємо всіх дотримуватися Календаря щеплень та якомога швидше надолужити, якщо пропустили планову вакцинацію. Таку процедуру можуть безоплатно зробити діти до 18 років та дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики. Область забезпечена вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США в достатній кількості», – звертається до жителів району Леся Ткачук.

Зробити щеплення препаратами, закупленими державним коштом, можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром