Мер Любомля разом із Гузем і Палицею перепливли озеро у Згоранах

07 Жовтня 2016, 21:55
6256

У п’ятницю, 7 жовтня, вже з 14 години на берег Великого Згоранського озера зі сторони Сильна почали з’їжджатися люди різних сфер зайнятості і соціальних статусів.

Давно у Згоранах на кількох десятках квадратних метрів не було такого скупчення представників влади різних рівнів: сільські голови – Згоранський, Вишнівський, Радехівський, районні та міські депутати, начальник Любомльської поліції, підприємці, високопосадовці з області та понад 30 журналістів різних видів ЗМІ.


Всі хотіли стати свідками історичного запливу десяти відчайдухів, які своїм вчинком вкотре закликали людей вести здоровий та активний спосіб життя.

Місцеві жителі, які поблизу гребли шипоту, покинули все і з нетерпінням чекали на початок запливу. Навіть деякі згоранці відпрошувалися з роботи, щоб не пропустити таку подію.

Швидко переодягнувшись, плавці вистроїлися на березі озера, пробували водичку, яка, як казали місцеві, десь градусів 8 була. Та це не налякало впевнено налаштованих відчайдухів, а їх було вісім чоловіків та одна дівчина, помічниця народного депутата Ігоря Гузя Марина Хромик, яка займається моржуванням, але на великі дистанції ніколи ще не плавала.






Марина хотіла брати участь без спеціальних шкарпеток і шапочки, але Ігор Володимирович особисто допоміг їй одягнути головний убір та проконтролював, щоб вона «взулася».



Перед запливом народний депутат Ігор Гузь та голова Волинської обласної ради Ігор Палиця встигли дати інтерв’ю пресі, в якому розповіли про мету запливу та плани на майбутнє.

Ігор Володимирович укотре наголосив, що це не піар-акція, а пропаганда здорового способу життя.

Захід відбувався під пильним наглядом медиків та рятувальників. Та, на щастя, їхня допомога жодному з плавців не знадобилася.




Після старту до учасників акції дещо з запізненням долучився Леонід Гаврилюк, учитель фізкультури у селі Тагачин Турійського району, який, незважаючи на це, фінішував першим. До речі, він плив без костюма:


«Щоб не замерзнути, я змушений був швидко подолати відстань. Уже 10 років займаюся моржуванням. Неодноразово перепливаю різного розміру водойми. Дізнавшись про заплив, і собі вирішив долучитися. Останніми днями дуже похолодало, але сьогодні вода в озері була ще допустимою для плавання на велику дистанцію без гідрокостюма», – розповів пан Леонід.

Підтримати свого колегу, з яким познайомилася на різних змаганнях, приїхала Лариса Солом'янюк, очільниця Любомльського осередку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Другими на той бік берега одночасно припливли Ігор Гузь, Ігор Палиця та ще три учасника. З невеликим відривом їх наздогнав мер Любомля Роман Ющук. Він розповів, що готувався до цього заходу. Тиждень тому у супроводі свого друга Юри, який був поруч на човні для підстраховки, вже перепливав цю відстань. Тому сьогодні без проблем подолав дистанцію:

«Це класна акція! Плив у своє задоволення, отримав чималий заряд енергії», – з усмішкою на устах поділився враженнями Роман Васильович.


Скласти компанію меру зголосився міський депутат Олександр Мікульський. Він теж без труднощів переплив озеро:

«Занадто теплий костюм взяв, аж жарко було. От для підводного полювання, яким я займаюся, він якраз підходить, а для плавання на великі відстані – треба інший», – зробив висновок депутат.

До слова, цей заплив був дебютним у Олександра. До цього, звісно плавав, але зовсім на невеликі відстані.


Підтримати колег, щоправда, на березі приїхали Леонід Богдан із дружиною та маленькою донечкою, а також Роман Строцюк.


Марина Хромик фінішувала останньою.


До речі, долаючи відстань, вона таки зняла шапочку та шкарпетки і тільки мелькала босими ніжками.


Її підтримати, повернувшись назад у воду, поплив ковельчанин Сергій Панасюк:

«Як я міг залиши єдину дівчину саму в воді. Це ж геть не по-джентельменськи», – прокоментував свій вчинок Сергій, який не переодягаючись взявся пригощати присутніх горішками та сухофруктами, пропагуючи здорові продукти харчування.


«Це такий катарсис! Варто, щоб всі це спробували. Не треба чекати тепла. Буде Водохреще – вперед загартовуватися і бути здоровими», – наголосила помічниця нардепа, який урочисто зустрів її на березі та подякував за участь у заході.



Ще однією несподіванкою запливу стала участь в акції 60-річного згоранця Валерія Теребухи. Незважаючи на поважний вік, він без гідрокостюма теж переплив озеро.


Загалом, за півгодини учасники запливу перепливли майже кілометрову дистанцію на Великому Згоранському озері. Засвідчивши, що лише здорова нація здатна творити сильну країну.

На суші всіх частували справжнім козацьким кулішем, якого аж 60 літрів наварили іваничівські кухарі, смачною юшкою та гарячим чаєм, що було дуже доречним в осінню пору.



Всі з апетитом смакували стравами та спілкувалося. Це нагадувало своєрідну світську тусовку.



Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024