Скандал: любомльський судмедексперт відмовився робити розтин тіла 12-річного хлопчика, бо в нього вихідний

06 Жовтня 2016, 14:14
5555

У четвер, 6 жовтня, на 11-й позачерговій сесії районної ради 7 скликання Рівненський сільський голова Володимир Крижук звернувся до депутатів із проханням «знайти управу» на місцевого судово-медичного експерта:

«У п’ятницю надвечір, 2 жовтня, у сім'ї Романюків із села Борове сталася біда – домашня кобила поносила 12-річного сина. Від отриманих травм хлопчик помер на місці.

Детальніше у матеріалі: «У Боровому похоронили хлопчика, якого затоптав кінь».

Викликали швидку та поліцію, після чого необхідно було зробити розтин тіла. Судмедекспер категорично відмовився проводити розтин, аргументуючи це тим, що у нього законний вихідний.

До 11 ранку наступного дня тіло пролежало в любомльському морзі. Після чого рідні повезли його у Ковель. Прочекавши в черзі кілька годин, ковельський судмедексперт без зайвих слів зробив розтин. До речі, у нього теж був вихідний, але незважаючи на це, він уже провів чотири розтини, хлопчик був п’ятим.

Лише о 16-й годині тіло привезли додому в Борове. Тут хлопчика відспівали і змогли нарешті похоронити. З кладовища виходили, коли на вулиці вже сутеніло.

Тримати хлопчика два дні не було як, адже тіло було дуже побите.

Навіщо нам такий судмедексперт?! Люди ж не можуть вибирати, коли їм помирати. Рідні і так у розпачі, а тут ще побутові проблеми мають вирішувати. Чомусь же у Ковелі спеціаліст не відмовився від своєї роботи, незважаючи на те, що була субота.

Звертаюся до вас, аби ви якось повпливали на судмедексперта. Це не лише мій крик душі, вся громада обурена таким його вчинком».

Депутат Леонід Самолюк додав, що й він потрапив у подібну ситуацію, коли в неділю потрібно було робити розтин, а судмедексперт відмовився.

Присутні прийняли рішення найближчим часом розібратися з піднятою проблемою.

Коментарі
07 Жовтня 2016, 00:15
Моло того що він у вихідні не хоче робити розтин(безкоштовно). За гроші робить-такса від 2000 тис гр.. він ще ів робочий час тягне час до кінця робочого часу. а потім говорить щов позаробочий час працювати не буде. і вимагає за це гроші.
07 Жовтня 2016, 00:44
в ковелі теж ніхто не робить розтин безплатно не пишіть дурниці,кругом одне й те саме ,не помажеш-не поїдеш
07 Жовтня 2016, 16:04
Куди дивились батьки, судити таких треба!
07 Жовтня 2016, 17:31
Повна брехня! Такого не було! Труп на розтин в Ковель направив начальник слідчого відділу Любомля., хоча заступних начальника Волинського сме сказав йому, що експерта нема в місті і він буде в 13 годин и зробить розтин. Любомльському експерту в суботу ніхто з міліції, або родичів та інш. ніхто не звонив і не повідомляв ( тільки позвонив один раз заступник начальника сме), про те що треба виходити на роботу, тем більш що експерт був не тільки на вихідних, но і у відпусці, про що всі знали. Всі подробиці можна зясувати у начальника сме. Той хто писав цю брехню не спілкувався ні з працівниками експертизи ні з працівниками міліції , а написав на підставі чиєсь брехні. Дуже пагано, що за такі наклепи нема відповідальності. Любу людину можна зганьбити на підставі наклепу та брехні.
07 Жовтня 2016, 21:27
Якщо писати правду, то не буду сенсації та резонансу. Правда нікому не потрібна.
08 Жовтня 2016, 12:00
Ніяка це не брихня. Він відмовив, після чого були змушені приймати якісь рішення, і відправляти на Ковель. Не знаючи нічого не пишіть взагалі. <br/><br/>А експкрта любомльського і людиною назвати важко, тож якщо люди не знайдуть до нього управи, то на все воля Божа, він ще отримає своє...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром