Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України

14 Квітня 2019, 17:00
Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України 2049
Рівно 5 років тому розпочалась війна на Сході України

Рівно 5 років тому, 14 квітня 2014 року, в Україні офіційно розпочалась антитерористична операція.

Ця операція стала відповіддю на вбивство та поранення українських воїнів, погрози та знущання з мирного проукраїнського населення, захоплення будівель місцевих адміністрацій Слов’янська, Краматорська та Дружківки, відділів поліції, захаращення вулиць українських міст барикадами та озброєними бойовиками, які цинічно тицяючи дулами автоматів, вимагали незгодних громадян «відійти за парєбрік», на вивішування російських триколорів та ДНРівських ганчірок, замість українських прапорів в наших містах, – інформує Міністерство у справах ветеранів.

5 років тому українські воїни стали на захист територіальної цілісності України, ще до кінця не усвідомлюючи, що АТО - це лише початок, що озброєні сепаратисти то лише фасад, за яким російські війська вже почали справжню війну проти нашої країни, яка триває досі.

З приводу 5-х роковин нападу Росії на Україну МЗС України оприлюднило вражаючі цифри. 

«Результати агресії — драматичні і безпрецедентні для післявоєнної Європи: близько 13 тис. убитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців, масоване руйнування Донбасу, узурпація української власності в окупованому Криму, масштабні порушення окупаційною владою прав людини та міжнародного гуманітарного права, політичні переслідування та залякування українських громадян з метою придушення будь-яких проявів анти-окупаційних настроїв, прискорена масштабна мілітаризація окупованого півострова», — йдеться у заяві МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що саме неготовність міжнародної спільноти рішуче відреагувати на окупацію Криму дозволила Росії продовжити агресію та розв'язати війну на Донбасі.

Читайте також: Існує ризик несподівано і непомітно втратити державу, – Оксана Забужко

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024