Волинянам розповіли, чи слід чекати змін у системі монетизації субсидій

13 Квітня 2019, 16:30
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко 1118
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко

Під час робочого візиту на Волинь віце-прем’єр-міністр Павло Розенко розповів журналістам, чи відбудуться зміни у системі монетизації субсидій.

У зв’язку з виплатою монетизованих субсидій живими грошима, багато людей вирішили не оплачувати комуналку, а використати кошти на інші потреби. Чи чекатимуть на систему монетизації субсидій зміни у зв’язку з цим? На таке запитання Павло Розенко відповів, що ще рано підводити підсумки, варто почекати ще кілька місяців, - інформує БУГ,

«Ми вперше в історії нашої держави робимо величезний перехід з немонетизованої форми виплати в монетизовану. Все ж таки це понад 3,5 млн домогосподарств отримали і отримують монетизовану субсидію на руки. Управління соцзахисту вчаться по-новому працювати з людьми, є ще певні неузгодженості, їх виправимо. Люди навчаються також управляти монетизованою субсидією. Підсумки підводити ще рано.

Ми маємо факти, що облгази під цю марку людям починають виставляти якісь завищені платежі, але уряд дуже уважно стежить за ситуацією і, я думаю, що підсумки підведемо за наслідками трьохмісячної виплати монетизованих субсидій, адже люди отримують субсидії в березні, квітні і в травні й люди самі зрозуміють, що в них є реальна можливість зберегти частину коштів для себе, але треба заплатити за комунальні послуги.

Такий варіант залишиться і в майбутньому для людей, якщо в них не буде боргів. Я думаю, люди також зацікавлені і це розуміють. Субсидіанти – це частина громадян, які є сумлінними платниками за споживання послуг. Нам треба невеличкий перехідний період, щоб знати, як коштами розпоряджатися», – розповів Павло Розенко.

Читайте також: Що робив віце-прем'єр-міністр України в терцентрі на Володимирщині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024