Біля Терехів «на гарячому»зловили рибного браконьєра

12 Квітня 2019, 18:00
Біля Терехів «на гарячому»зловили рибного браконьєра 2664
Біля Терехів «на гарячому»зловили рибного браконьєра

Волинський рибоохоронний патруль провів спільний природоохоронний рейд з представниками Луцького прикордонного загону та УТМР.

Захід проходив у прикордонній смузі по річці Західний Буг, у Любомльському районі,  – повідомили у Рибоохоронному патрулі Волині.

Так, спільними діями було викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову – «ятерем». Інцидент стався  на річці Неретва, поблизу села Терехи. На порушника складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Знаряддя лову вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників, громадянину не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

Згодом на тому ж водному об’єкті, рейдовою групою виявлено вісім без господарських риболовних сіток та три «ятера». За цим фактом інспекторами рибпатруля було складено акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Співпраця з Луцьким прикордонним загоном є важливим  та ефективним методом боротьби з браконьєрами для захисту водних об’єктів області. Особливо актуальними такі заходи є у період нерестової заборони. Тому  працівники обох відомств і надалі здійснюватимуть колективні рейди відповідно до Плану спільних заходів щодо контролю за дотриманням правил рибальства та протидії незаконному вилову водних біоресурсів в прикордонній смузі контрольованих прикордонних районів», – повідомив керівник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

У Волинському рибоохоронному патрулі функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

2


Коментарі
12 Квітня 2019, 23:20
Так на фото самі ж браконьєри, зловили нібито браконьєра "підставну особу" і вихваляються, і при чому до рейду УТМР, членів УТМР на рибілку та полюбвання туди не пескають, немаж там і угідь УТМР, договорів з власниками землі ніхто не укладав. Це що ж, після лосятини та оленятини вже й рибки захотілось, в піст.
14 Квітня 2019, 21:59
Цікаво, чи був дозвіл МВС на перебування в прикордонній смузі цих рибінспекторів, УТМР та дозвіл прикордонників згідно п 17. Постанови КМУ №1147 від 27.07.21998 року в якій вказано, що авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, <br/>водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах <br/>прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, <br/>меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму <br/>прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та <br/>фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх <br/>видів парашутів проводяться після інформування органу охорони <br/>державного кордону Держприкордонслужби, у зоні відповідальності <br/>якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку <br/>її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що <br/>провадитимуть діяльність.
14 Квітня 2019, 22:07
А чому там Мікульський, якщо з пункту 21 цієї постанови видно, що <br/> У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією <br/>прикордонних інженерних споруд полювання забороняється. Значить там угіддя УТМР не надані,а він чогось туди преться.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024