На «Ягодині» прикордонники шукали ядерні та радіоактивні матеріали

12 Квітня 2019, 15:21
1746

Навчання проходять 30 прикордонників, які значно підвищать свій рівень професійної підготовки і зміцнюватимуть світовий режим нерозповсюдження ядерної зброї у відповідності до міжнародних зобов’язань нашої держави.

З 9 по 12 квітня у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин», що на кордоні з Республікою Польща, українські прикордонники навчаються виявляти ядерні та радіоактивні матеріали, – про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби України.

У рамках програми міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди» (NSDD), що надається Департаментом енергетики США, група викладачів на чолі із начальником центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу підполковником Юрієм Склянчуком проводять навчально-практичний тренінг з персоналом прикордонного підрозділу.

Зазначимо, що групи слухачів, які беруть участь у тренінгу були сформовані відповідно до складу змін прикордонних нарядів. Саме проведення навчання зі зміною прикордонних нарядів в пункті пропуску дає можливість готувати фахівців, які спроможні боротися з ядерною контрабандою не як окремі посадові особи, а як команда, що значно підвищує спроможність виявлення ядерних та радіоактивних матеріалів.

Цей тренінг є одним із складових елементів системи підготовки персоналу за напрямком протидії розповсюдженню зброї масового знищення і охоплює підготовку фахівців від початкових азів для молодшого персоналу і до підготовки офіцерів керівної ланки управління органу охорони державного кордону.

Підготовка прикордонних підрозділів в місцях їх безпосереднього виконання службових обов’язків є найбільш актуальною на сьогодні, тому що дозволяє надати специфічні знання та навики, притаманні саме тому пункту пропуску та місцевості.










Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024