Суд підтримав екс-очільника Волинської митниці, якого затримували на хабарі

08 Квітня 2019, 17:00
Віктор Кривіцький 1987
Віктор Кривіцький

Віктору Кривіцькому з Державного бюджету мають заплатити «кругленьку» суму моральної шкоди за незаконні дії органів досудового розслідування.

Таке рішення виніс суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк, – пише Бізнес.Район.

Нагадаємо, майже два роки начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького затримали співробітники Волинської обласної прокуратури. Йому інкримінували хабара та зловживання службовим становищем. Як інформувало видання «Волинь24», про це 19 серпня 2017 року розповіли під час брифінгу в прокуратурі Волинської області.

Зі слів заступника прокурора області Сергія Єфремова, за три дні було повідомлено про підозру сімох працівників митниці, в тому числі її керівника Віктора Кривіцького, якого звинуватили в хабарі та зловживанні службовим становищем, що спричинило збитків на суму 300 тисяч гривень.

Віктору Кривіцькому повідомили про підозру. Через погіршення стану здоров’я посадовця поклали до лікарні. А близько 3 години у ніч на 20 серпня 2017 року Луцький міськрайонний суд відпустив його під особисте зобов’язання.

На думку Кривіцького, яку він озвучив в інтерв’ю «Волинь24», його арешт – це цілеспрямовані дії прокуратури на чолі з Юрієм Луценком, метою яких є посунути його з посади і посадити на це місце свою людину – тодішнього начальника митного поста «Луцьк» Олександра Щуцького. Той, зі слів головного митника Волині, є другом сина Луценка.

«Я хочу, щоб суспільство дуже уважно прослідкувало за цією кримінальною справою», – наголосив Кривіцький.

Розслідування по справі закінчилося «пшиком».

Віктор Кривіцький звернувся із позовом до прокуратури Волинської та Рівненської областей, Державної казначейської служби України, у якому оскаржував прокурорську постанову та просив стягнути моральну шкоди.

У судове засідання позивач не з’явився, однак був його представник Артур Мартіросян.

Заслухавши всі сторони по справі, суддя Сергій Панасюк визнав незаконною та скасував постанову заступника начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Рівненської області від 21 вересня 2018 року про відмову у визначенні розміру відшкодування шкоди, завданої незаконними діями прокуратури.

Суд вирішив стягнути з Державного бюджету України шляхом списання коштів з єдиного казначейського рахунку на користь Віктора Кривіцького 80 тисяч гривень моральної шкоди та 75 тисяч гривень на відшкодування сум, сплачених ним у зв’язку з наданням йому юридичної допомоги у кримінальній справі.

Прокуратуру Волинської та Рівненської областей зобов’язано оприлюднити в засобах масової інформації інформацію, яка реабілітує позивача.

Видання «Волинські новини» ще 4 липня 2018 року заявило, що «Кривіцького перевели з посади керівника Волинської митниці», і він «більше не очолює Волинську митницю ДФС». Однак у своїй щорічній декларації про доходи, яка на сайті НАЗК опублікована 16 березня 2019 року, Віктор Кривіцький вказує, що є начальником Волинської митниці ДФС, а в декларації (як кандидата на посаду) за 23 березня зазначає, що є кандидатом на посаду голови Державної митної служби.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром