Експерти коментують майбутній заплив Гузя і Палиці

24 Вересня 2016, 14:58
1503

Нардепу Ігорю Гузю та голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці потрібно ретельно підготуватися, перш ніж перепливати Велике Згоранське озеро у жовтні.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів голова Волинської обласної Федерації плавання Віктор Самчук.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь та голова Волинської обласної ради Ігор Палиця вирішили закрити купальний сезон, перепливши Велике Згоранське озеро. Заплив анонсували на сьоме жовтня.

Голова обласної Федерації плавання Віктор Самчук вважає, що успіх запливу залежить від підготовки учасників та їх індивідуальної чутливості до холоду.

Він переконаний, що Ігор Палиця та Ігор Гузь зможуть перепливти озеро з температурою води 13-14 градусів або дещо нижчою, якщо дотримаються техніки безпеки.

На думку фахівця, надважливою в цьому питанні є підготовка. Зокрема, політикам варто було б готуватись протягом усього літа, поступово знижуючи температуру води, а зараз – здійснювати запливи щодня або хоча б через день.

Також Віктор Самчук розповідає, що у день запливу обом чоловікам потрібно буде добре зігрітись, а також розім’ятись.

Директор спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву вважає, що плавцям краще подбати про гідрокостюми, які зберігатимуть тепло, однак заплив можливий і без них – усе залежить від індивідуальних особливостей організму. До речі, гідрокостюм потрібно випробувати перед тим, як пливти у ньому великі відстані.

Під час запливу, зі слів Віктора Самчука, варто подбати про медичний супровід, а також про наявність зігріваючих, енергетичних напоїв.

Експерт вірить, що Ігор Гузь та Ігор Палиця зможуть подолати дистанцію у 1,5 кілометри (така довжина Великого Згоранського озера) за умови належної підготовки, адже для досвідчених спортсменів ця відстань – не більше, ніж рутинне, щоденне тренування.

Тим часом у відділенні спортивної медицини Волинської обласної клінічної лікарні повідомили про те, що не отримували заявок на супровід запливу політиків.

Коментарі
25 Вересня 2016, 03:43
<p>Дитячий садочок, ви ще пі...нами поміряйтеся.</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024