Любомль: місцеві жителі не мають де випасати корів

22 Вересня 2016, 16:55
4673

Головний спеціаліст відділу АПР райдержадміністрації Володимир Кушнір у статті «Власники корів отримають дотації» (газета «Наше життя», 8 вересня 2016 р.) запрошує власників корів приносити документи для отримання дотації (150 гривень з обласного та 150 – з районного бюджетів), якщо господар утримує три корови.

Діє обласна та районна програми розвитку агропромислового комплексу з метою збільшення поголів’я ВРХ у господарствах населення.

«Скажіть, будь ласка, − звертається 17 власників корів із вулиць Миру, Прикордонників, Енергетиків, Паризької комуни, Незалежності, 17 Вересня, − де маємо випасати своїх корів? Ми підтримуємо програму агропромислового розвитку, у нас діти і внуки живуть у Любомлі, ото хочемо, щоб здешевити їм харчування, а що ж виходить», − ділиться роздумами Віктор Д., у якого пенсія 1400 грн., троє дітей і четверо онуків.

«А чим я можу допомогти своїм чотирьом дітям і п’ятьом онукам? Мені 53 роки, на роботу нікуди не беруть, то хоч якийсь літр молока занесу їм та на базар. У 90-х роках було 69 корів, у 2000-му – 48, торік – 19, цьогоріч – 17. Невже ж не можна знайти 5-7 гектарів землі, де можна було б випасати єдине стадо у місті?» – стурбовано говорить ще одна жінка.

«Навесні орендар, добродій із м. Луцька, переорав бірківські землі, які були виділені під пасовище та дозволив користуватися 5 гектарами. Ми, 17 чоловік, зібралися і посіяли овес, щоб кращий випас був. А влітку представники власника сказали: «Ви – не люди і не маєте права ходити по цій землі. Випасати забороняємо», − розчаровано додає третій господар.

Люди вже й до районної влади і до головного «землерозподільника» ходили, та втішних вістей не принесли – земля здана в орендарю, а він, що хоче, те й робить.

То ж як можна забезпечити кормами три корови, коли одну ніяк прогодувати. Чому у влади слово розходиться з ділом? Куди нести заяви про виділення пасовиська?

 

Коментарі
23 Вересня 2016, 13:15
Ні х*ра собі! Хочете тримати корову - переселяйтеся в село, а то хочеться й міщанами бути, і жити як у селі з якого колись перебралися...
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром