Пілотний проект електронної черги на митниці презентували Ігор Гузь та Володимир Пащенко

20 Вересня 2016, 17:49
1827

Народний депутат України Ігор Гузь разом із керівником медіа-проекту «Волинь 24» Володимиром Пащенком та директором інтернет-агентства «Массімо» Максимом Нікітіним представили пілотний проект електронної черги на кордоні.

Сайт для онлайн-реєстрації автомобілістів вони представили під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.


Читайте також: «Електронні черги для пунктів пропуску України: утопія чи реальність?»

«Ми чекаємо введення безвізового режиму, який, очевидно, збільшить кількість бажаючих поїхати як із України, так і в Україну. Але вже зараз є така ситуація, коли люди чекають проїзду через кордон 10-12 годин. Коли скасують візи, нас може чекати колапс», – пояснив проблему Ігор Гузь.

Він зауважив, що це – однозначно сучасний підхід до вирішення проблеми із чергами на митницях. Народний депутат додав, що «ця електронна система працюватиме тоді, коли митні переходи працюватимуть, як годинник».

«Ми будемо звертатися до всіх зацікавлених державних осіб, які готові допомогти втілити пілотний проект у життя. На сьогоднішній день великої альтернативи цьому немає, щоб упорядкувати ті черги, які є зараз на кордоні», – зазначив Володимир Пащенко.

Повідомляє прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

За словами розробника сайту Максима Нікітіна, під час його створення враховували побажання людей із різним рівнем користування коп'ютерами, передбачили технології для швидкого завантажування сторінок, а також захист від перепродажі займаної черги.

Ігор Гузь закликав усіх охочих до публічного обговорення. Сайт поки тестують, але вже зараз можна писати свої зауваги та пропозиції у коментарях на сторінці народного депутата у соцмережі Фейсбук. Так, на думку Ігоря Гузя, можна знайти реальні недоліки та доопрацювати цей корисний інтернет-ресурс. Після цього депутат планує разом із розробниками сайту та Володимиром Пащенком презентувати його главі ДФС Роману Насірову.

«Якщо ДФС візьме за основу цей проект, він повен мати всі відповідні захисти. Зрозуміло, що ми не чекаємо одразу запровадження на всіх переходах країни. Це може спочатку бути один перехід. Але це підштовхне ДФС про введення електронної черги», – розповів Гузь.

Народний депутат наголосив: «Заходьте на сайт та вносьте свої пропозиції www.cherganakordoni.com».


1

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024