Вересень настав: чи пам’ятає мер Любомля обіцянку купити 1000 цибулин тюльпанів і разом з усіма висадити їх?

19 Вересня 2016, 22:08
2380

15 вересня минулого року в любомльському парку з ініціативи керівника волонтерської організації Андрія Дем’янчука відбулася патріотична акція з висадки тюльпанів на честь і на добру пам'ять про полеглих воїнів у війні на Сході України.

Участь у цій хорошій справі взяли небайдужі мешканці міста, представники влади (серед їх числа був і мер Любомля Роман Ющук), працівники районної бібліотеки, волонтери.


Багато хто прийшов із цибулинами, лопатами і сапками. До речі, майже половину тюльпанів принесла вчителька Галина Яковіщак.

Всього тоді було посаджено близько тисячі цибулин квітів. Їх трохи «глушила» трава, але вони, як і наші відважні хлопці на Сході, пробивалися до сонця. Але, на жаль, на весні цього року тюльпани так і не зацвіли.

Напередодні Великодня комунальники, за розпорядженням мера, взялися викопувати квіти та пересаджувати їх на клумби. Мовляв, там їм краще буде рости і там їх ніхто не скосить разом із травою.


Хто в період цвітіння таке робить?! До сліз було образливо і боляче дивитися на зів’ялі квіти, які валялися в урнах для сміття, у траві та лежали на тих самих клумбах, тюльпани вже розпустилися, обезсилене стебло згиналося під вагою квітки, бо ніхто перед посадкою так і не полив землі.



Нагадаємо, що перед проведенням цієї акції Андрій Дем’янчук обговорив усі деталі з мером Любомля Романом Ющуком. Тобі було й повідомлено, чому саме тюльпани вибрали, бо вони зацвітають у квітні, коли трава ще не така висока і не потрібно її косити.

Варто підкреслити, що садили квіти напередодні виборів, тому й не дивно, що й Роман Васильович долучився до цієї справи. Напрошується висновок: це дійсно була лише нагода «засвітитися» в кадрику для піару.

Півроку тому, після півгодинної розмови у кабінеті Романа Васильовича група активістів запропонувала вирішити проблему таким чином: мер купує 1000 цибулин тюльпанів, усі разом восени знову висаджують їх у парку і міська рада встановлює табличку, на якій буде написано, навіщо посаджені тут ці квіти.

20 вересня саме той день, коли й перевіримо, чи виконає мер свою обіцянку. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром