Мер Любомля не прийшов на громадське обговорення генерального плану міста

17 Вересня 2016, 20:47
4251

Днями у залі засідань районного відділу освіти відбулося громадське обговорення генерального плану міста Любомль. Хоча громадським його важко назвати.

На початок прийшли лише кілька представників місцевих жителів і депутатів міськради.



Так у майже порожньому залі й велися дискусії.

Основними питаннями обговорення були шляхи вирішення розвантаження від машин центральної частини міста, реконструкція ринку, шляхи вирішення місць для паркування біля нього.

Депутати не погодилися з надто великою площею, яку проектанти визначили промисловою зоною. Оскаржили й рішення провести дорогу через парк Саманти Сміт. Запропонували територію в районі вулиці Машівської віднести до земель запасу.

Присутні були згідні з будівництвом школи та дитсадка на території, де раніше знаходилося МРЕВ, із будівництвом мостів через два залізничних переїзди, спортивних залів, басейнів відкритого і закритого типу, дитячих майданчиків, реконструкцією автовокзалу, добудовою громадських вбиралень, розташуванням об’їзної дороги…

Словом, якби втілили хоч на 50 відсотків задумане, Любомль дійсно стане європейським містечком. А поки що це лише балачки. Потрібно величезні кошти на втілення такого плану.

Залишається незрозумілим, чому на обговорення генплану прийшло так мало депутатів і чому очільник самого Любомля не взяв участі у ньому?

Адже генеральний план міста – це не лише будівництво, а й інфраструктура, каналізація, водопостачання, транспортне сполучення, об’єкти соціальної сфери, дитячі садочки, школи і все інше. Потрібно ставитися з великою відповідальністю до його прийняття, тому що наступний раз будуть вноситися зміни вже через 5 років.

1

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024