Відомі причини та обставини загибелі водія вантажівки на «Ягодині»

12 Вересня 2016, 15:58
1743

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилася 10 липня близько 01.00 години на автодорозі сполученням «Київ-Ковель-Ягодин», неподалік села Старовойтове.

Детальніше у матеріалі: «Біля села Старовойтове «фура» насмерть збила пішохода».

Під час розслідування встановлено, що потерпілий вантажним автомобілем прибув до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин», де став у чергу на перетин державного кордону, – інформують Волинські новини.

Водій іншого автопоїзда, рухаючись заднім ходом, допустив наїзд на потерпілого.

Технічні та організаційні причини настання нещасного випадку відсутні. Психофізіологічною причиною є смерть внаслідок протиправних дій інших осіб.

Розглянувши обставини та причини смерті водія, комісія зі спеціального розслідування визнала цей нещасний випадок таким, що пов'язаний із виробництвом.

Під час проведення спеціального розслідування нещасного випадку посадовими особами Управління Держпраці у Волинській області перевірено стан охорони праці, що стосується нещасного випадку. За результатами перевірки підприємця, у якого працював потерпілий, видано обов’язковий до виконання припис.

За допущені порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів з охорони праці фізичну особу-підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як повідомили в обласному управлінні Держпраці, загалом за 8 місяців 2016 року на підприємствах Волинської області смертельно травмовано 12 працівників, у той час як за аналогічний період минулого року трапилося 4 нещасних випадків зі смертельним наслідком.

Найбільша кількість нещасних випадків сталася з організаційних причин, а також із психофізіологічних та технічних .

Основними причинами загибелі працівників є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, незастосування засобів індивідуального захисту, порушення технологічного процесу, невиконання посадових обов’язків, незадовільний стан виробничого середовища, алкогольне сп’яніння на робочому місці, а також особиста необережність потерпілих.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024