На Волині викрили спритників, які незаконно проганяли «євробляхи» в Україну

27 Лютого 2019, 14:52
2042

Волинська митниця ДФС для протидії митним правопорушенням постійно обмінюється з колегами з європейських країн інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які були предметами експортно-імпортних операцій.

На підставі офіційних даних, отриманих в одному листі від митних органів Литовської Республіки про надання адміністративної допомоги у проведенні перевірки дотримання законодавства при експорті до України транспортних засобів, викрито незаконні дії восьми українців, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Для зменшення розміру митних платежів вони подавали до оформлення неправдиві відомості про ціну придбаних у литовських компаній легкових автомобілів.

Різниці між справжньою (за декларацією експорту з Литви) та спотвореною (за декларацією імпорту в Україну) цінами договорів купівлі-продажу вживаних «RENAULT» становили від 2 тисяч до 3700 Євро. Відтак, ці громадяни під час митного оформлення автомобілів недоплатили у державний бюджет загалом 188,8 тисяч гривень.

Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати у повному обсязі митних платежів, караються відповідно до ст. 485 Митного Кодексу України штрафом у розмірі 300 відсотків несплачених митних платежів. Відповідні справи про притягнення громадян до відповідальності передані волинськими митниками на розгляд суду.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39