Депутат Любомльської райради звинувачує Гузя в сприянні закриттю шкіл

07 Вересня 2016, 21:50
2358

Іван Дігтярук, депутат від ВО «Свобода», осуджує нардепа за причетність до нищення сільських шкіл.

«Головним питанням для Волині та нашої Любомльщини в останні тижні літа стало питання функціонування малокомплектних класів. І це не дивно.

Якою буде завтрашня Україна, як виглядатимуть наші села, залежить від того, чи витримає українська освіта чергову реформу. А суть її, на жаль, не втішна – школи закривають. А ті, хто доклався до їх закриття, зі сторінок газет відкрито і безсоромно розповідають, що не причетні до нищення сільських шкіл.

Уже не перший раз народного депутата Ігоря Гузя чи когось із його помічників громада району ловить на відвертій брехні.

Так, на нещодавній сесії Любомльської районної ради, щоб викрутитися від численних запитань громади, помічник Андрій Бокач намагався перекласти звинувачення у закритті шкіл на будь-кого, тільки не на нардепа. При цьому навіть почав вигадувати, що в Іваничівському районі проблема оптимізації, некомплектних класів вирішена шляхом утворення опорних шкіл.

Насправді, жодної такої школи там не створено. Більше того, таке питання навіть не розглядалося на сесії райради.

Сам Ігор Гузь наголошує, що без згоди громади школи закривати не можна. Тільки є одне «але».

До грудня 2014 року рішення про закриття шкіл дійсно потребувало громадського обговорення і без згоди громади школу не мали права закрити. 29 грудня 2014 року, новоспечений нардеп Ігор Гузь проголосував за законопроект під №1577, ч.6 ст.11 закону «Про загальну середню освіту», що передбачає закриття шкіл без згоди громади.

Тобто, фактично на думці людей було поставлено хрест. Її вирішили не питати. І про передвиборчі обіцянки швидко забули.

Ігор Гузь також наголошує, що не голосував за закриття шкіл і він теж проти цього.

Так, дійсно, такого закону з умовною назвою «Про закриття шкіл» немає. Але він голосував за закон № 3628 від 24.12.2015 року, який звучить по-іншому, але передбачає норму, згідно з якою освітні заклади, де навчається менше 25 учнів, не фінансуються з коштів освітньої субвенції.

На таких школах, парламентська коаліція, членом якої є Ігор Гузь, практично поставила хрест.

Звісно, аби зберегти обличчя, у селі можна за державні гроші встановити дитячий майданчик. Та біда в тому, що з такими принизливими підходами до села щасливого дзвінкого щебету на дитмайданчиках, швидше за все, ми не почуємо. Бо батьки думатимуть, чи народжувати дитину і жити у селі, де навіть школи немає, чи перебиратися в інші населені пункти. А села з порожніми хатами дуже швидко зникають із карти України.

Ігорю Гузю, як голові партії «Народний фронт» у Волинській області і члену владної коаліції, хочеться порадити: не потрібно до людей ставитись як до електорату. Неправда рано чи пізно випливає. Того, хто відкрито бреше, маніпулює фактами, історія безжально спише кудись на дно помийно-політичної ями». 

Коментарі
08 Вересня 2016, 01:00
а Свобода щось в нас геть не розуміється на поняттях і термінах...<br/>відкриття опорних шкіл - це не відкриття нових шкіл, а доукомплектація діючих, які в майбутньому можуть бути школами з нормальною якістю освіти. то вже як інформуєте, то робіть то кваліфіковано<br/><br/>і ще заодно покажіть як то голова РДА-свободівець розподіляє перевиконання бюджету? що в нас в районі важливіше за навчання дітей?
08 Вересня 2016, 01:07
Карти вам в руки шановна &quot;СВОБДА&quot;, КОЛИ БАТЬКИ ЗБИРАЛИСЯ ПЕРЕД ПЕРШИМ ВЕРЕСНЯМ ЧОМУСЬ СУШИК НЕ МІГ ВІДПОВІСТИ НЕ НА ОДНЕ ПИТАННЯ МОЖЕ ПОРА ДЛЯ РАЙОНУ ЩОСЬ РОБИТИ ? А НЕ БУДИНКИ СОБІ БУДУВАТИ,А ВАМ НАПЕВНО ГУЗЬ ДОРОГУ ПЕРЕЙШОВ ВІН ХОТЬ НА МАЙДАНЧИКИ ГРОШІ ВИДІЛЯЄ, А СУШИК , ЧИ СВОБОДА, ЩО ЗРОБИЛА ЩОСЬ ТІЛЬКИ КАРМАНИ НАБИВАЄТЕ.
08 Вересня 2016, 02:47
Ваня молодець! Сушик іди геть. А де Духницький?
08 Вересня 2016, 10:29
Молодці свободівці,хоча б вони кажуть правду - перепливати Світячзь це одне, авболівати за громаду, жити їхнів життям, це зовсім інше
08 Вересня 2016, 10:37
&quot;і ще заодно покажіть як то голова РДА-свободівець розподіляє перевиконання бюджету?&quot; - поперше, голова рда у нас бувший регіонал, який поставив Гунчик, друг Гузя<br/>подруге, перевиконання бюджету розподіляють депутати, які і голосували за цікошти на сесії
08 Вересня 2016, 11:56
Теж підтримую Ваню &quot;Того, хто відкрито бреше, маніпулює фактами, історія безжально спише кудись на дно помийно-політичної ями».
08 Вересня 2016, 12:01
Якщо ти з Головна то знай, що стільки як зробив Сушик для селища ніхто ніколи не робив. Поцікався. А то просто Свобода всім муляє.
08 Вересня 2016, 12:44
Нащо таке писати??? Ви вмієте розрізняти поняття? при чому тут &quot;Сприяє&quot;.. ???? Ну от &quot;зачєм&quot; вже так ганьбиться? То посприяйте тому, щоб школи не закрили, народіть і виростіть &quot;екстерном&quot; ще десяток дітей і школа буде працювати. Навіщо забирати в дітей право на нормальну освіту, де вони зможуть пройти нормальний етап соціалізації. Не можна транжирити державні кошти, на речі, які себе не оправдовують. Знаю приклади багатьох шкіл, куди діти ХОДЯТЬ за 7 км. І нічого, всі щасливі, мають купу друзів, хороших вичтелів і знання за результатми ЗНО не найгірші. Не плутайте грішне з правидним. Людоньки, не треба аж так підіймати свій рейтинг, так ганебно спотвоюючи інформацію.
08 Вересня 2016, 13:13
Ви перше розберіться у законодавстві, а тоді пишіть несемітницю... Гузь проти закриття шкіл і підтримує батьків які не хочуть закривати школи, ооооо да Сушик багато що зробив, головне собі надбавки за виконання особливо важливої роботи за грудень 2015 року в розмірі 50 відсотків до посадового окладу добавив, за що треба відповідати... і з таким перевиконанням бюджету у РР могли профінансувати ЗОШ, і сприяти самі цьому депутати.
08 Вересня 2016, 14:42
Злочин.Надбавка за грудень 50%. Оце так сенсація). Подивіться декларацію Сушика і ,наприклад, вашого мера Ющука. Все стане ясно в кого які надбавки. В мера щомісячна премія у 100% і все добре. А як в Сушика в грудні надбавка 50 % - то вже злочин. Сміх та й годі.
08 Вересня 2016, 16:06
Правда болюче вразила антитіла народного депутата Гузя, що спрацювали енергійно в унісон, зайдіть на сайт районної ради та перегляньте хто і як голосува за закриття шкіл в тому числі і сам Сушик.
08 Вересня 2016, 17:02
Ось Вам і народний депутат! На словах одне, а на ділі зовсім інше. Дійсно, заходив на сайт ВРУ, все відповідає дійсності. Тепер зрозумілі коментарі &quot;знайки&quot;, &quot;дкпутата&quot;,&quot;о майн гат&quot; &quot;Любомльчанки Віки&quot; - захисників нардепа( можливо і працівників його команди). Не можете змиритись із очевидним. Депутату-автору - слова вдячності за сміливий і гідний вчинок. Так тримати!!!!
08 Вересня 2016, 17:06
Дякую Свободі за принципову позицію<br/> на майбутнє, люди, дивіться за кого голосуєте - не купляйтеся на тимчасові подачки (200 гр, продуктовий набір, підвоз людей до церкви, дитячий майданчик)...<br/>Учора купилися на привабливу пропозицію - сьогодні маєте газ по 7200 за куб, один кіловат електроенергії 1.30, бензин по 22, гречка по 30, м&quot;ясо по 80.... <br/>Робіть висновки...
08 Вересня 2016, 17:58
якщо хочете якось контролювати народного депутата, який болотувався від вашого району, отримав дуже серйозний відсоток підтримки громадян району. Багато не потрібно, просто заходьте на сайт Верховної Ради України цікавтесь та пильно читайте за. який законопроект голосує &quot;за&quot;, бо багато фактів факти не співпадають з тим, що він або якого команда доносять громаді, а якщо вивчити кожний законопроект, там зовсім не все так добре як нам обіцяють, а тільки в гіршу сторону і максимув витянути грошей з карман простих жителів України. Бо коли людина не освідчена та не має коштів на прожиття, тим легше даною людиною маціпулювати при виборчій компанії, підкидати пару сотень гривень, а також життєво необхіді набори продуктів та засобів гігієни і набирати собі необхідний прохідний відсоток. Будьте пильними та обачними. бо всі реформи завжди торкауться простого народу Україні.
08 Вересня 2016, 19:15
та хватить розповсюджувати нісенітниці про будинок у сМельниках, про квартиру в м.Луцьку та про автомобіль, який Сушик поміняв на свій Део Ланус, але продовжуває їздити на свому Ланосі, може він колекціонує моделі авто і хтось помітив як десь в магазині купив макет крутого та сучасного авто.
08 Вересня 2016, 19:46
Не нападайте на свободівців,вони реально допомагають,я не в якій партії не працюю і не зарегістрована,я проста людина як всіііі але я особисто бачила і знаю про допрмогу від Івана для діток,Ваня ти молодчинка,дій і поацюй так і далі,перемог і успіхів...Свободівці,бажаю вам мати чим побільше таких людей,як Іван....Бачити щасливі оченятка діточок,навідь від гірлянди на ялинку чи футбольного м'яча-це величезне щастя....Боріться за шкіли і за район,бажаю перемоги...!
08 Вересня 2016, 20:05
Гузь зробив капость своїм голосуванням для деяких шкіл району в яких так і не задзвенів на 1вересня перший дзвінок, а зараз зарахунок своїх підданих в районі, хоче показати як він бориться проти закриття шкіл і підтримує громаду району та вводить в оману людей, облаштовуючи дитячі площадки, щоб відвести увагу від себе та показати який він класний депутат.
09 Вересня 2016, 12:46
Якщо ви думаєте, що коли прийде &quot;свобода&quot; до влади і наведе порядок, і щось почне робити, то ви усі глибоко помиляєтеся, буде ще гірше ніж було і є. Вони ж тільки тягнуться до корита.
09 Вересня 2016, 16:16
Ото й проблема, що Свободу не допусають до управління державою. А людей з року в рік обдурюють і скуповують за гречку. Наші люди ще не доросли до свободи. Народ має ту владу - на яку заслуговує.
09 Вересня 2016, 21:23
Ііван Дігтярук нелізь не всвовї сани .
09 Вересня 2016, 22:19
Так, так, так, сказав кулемет...до корита, до корита, до корита. Валютчики, та сигаретчики добре вміють махлювати. З-за них пенсійний фонд перенесли до Шацька, з-за них Гунчик не дає автобусів для шкіл, бо вони заявляють що вони бачте борці за щастя народу, а Гузь і Гунчик москалі…Таких допусти до влади і Європи не бачити, превратять Україну у Венесуелу, кругом будуть стояти тільки пам’ятники Бандері та дівізії СС «Галичина»…
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024