Фірмові рецепти від фермера Степана зі свята урожаю

07 Вересня 2016, 07:00
Степан Іванович люб’язно пригощає своїми «фірмовими» помідорчиками. 2453
Степан Іванович люб’язно пригощає своїми «фірмовими» помідорчиками.

Завдяки спонсорській підтримці підприємців Любомльщини було організовано козацьку кухню.

Для гостей дійства просто на їхніх очах запекли два баранчика, ще одно приготували в одного з організаторів у печі.



На приготування шашлику, сюрпи, ковбаси «пальцем пханої», м’яса по-французьки пішло два кабанчика.


Охочих частували справжнім козацьким кулішем та юшкою.
Охочих частували справжнім козацьким кулішем та юшкою.



Замлинським козиним твердим сиром без холестерину та іншою смакотою.
Замлинським козиним твердим сиром без холестерину та іншою смакотою.

Звісно ж смакували ці всі страви під свіжовигнаний самогон із третікалу.

Своїми фірмовими рецептами люб’язно погодився поділитися один із основних організаторів фуршету фермер Степан Іванович.

Квашеними помідорами із часничком та огірками.
Квашеними помідорами із часничком та огірками.

Квашені помідори

Для маринаду потрібно: в 1 л холодної води всипаємо 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, розмішуємо.

Приготування: з помідор виймаємо серцевину, в отвір засовуємо четвертину часнику. На дно банки кладемо листя дуба та вишні, можна й смородини (на смак), кілька горошин чорного перцю. Тоді складаємо фаршировані помідори. Заливаємо маринадом. Через 5 днів їх можна їсти.

Куліш по-козацьки

Потрібно: 2 тушки курки, 3 кг пшона, 1 кг масла, 40 яєць, цибуля, спеції, казанок на 10 л.

Приготування: відварюємо як на холодець тушки курки. М'ясо відділюємо від кісток. Промиваємо пшоно, заливаємо холодною водою, додаємо відварене м'ясо. Як закипить, вливаємо збиті яйця та кидаємо все масло. Залишаємо на 2 год. варитися на малому вогні. В кінці додаємо смажену цибулю та спеції за смаком.

Шашлик швидкого маринування

Потрібно: 1 кг м’яса, 300 г цибулі, сіль, перець мелений.

Приготування: м'ясо порізати, цибулю перекрутити на м’ясорубку. Добре повіджимати м'ясо та додати в нього цибулю та спеції. Ретельно вимішати. Через 2 год. шашлик ідеально замаринується у своєму та цибульному соку. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024