Фірмові рецепти від фермера Степана зі свята урожаю
Завдяки спонсорській підтримці підприємців Любомльщини було організовано козацьку кухню.
Для гостей дійства просто на їхніх очах запекли два баранчика, ще одно приготували в одного з організаторів у печі.
На приготування шашлику, сюрпи, ковбаси «пальцем пханої», м’яса по-французьки пішло два кабанчика.
Звісно ж смакували ці всі страви під свіжовигнаний самогон із третікалу.
Своїми фірмовими рецептами люб’язно погодився поділитися один із основних організаторів фуршету фермер Степан Іванович.
Квашені помідори
Для маринаду потрібно: в 1 л холодної води всипаємо 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, розмішуємо.
Приготування: з помідор виймаємо серцевину, в отвір засовуємо четвертину часнику. На дно банки кладемо листя дуба та вишні, можна й смородини (на смак), кілька горошин чорного перцю. Тоді складаємо фаршировані помідори. Заливаємо маринадом. Через 5 днів їх можна їсти.
Куліш по-козацьки
Потрібно: 2 тушки курки, 3 кг пшона, 1 кг масла, 40 яєць, цибуля, спеції, казанок на 10 л.
Приготування: відварюємо як на холодець тушки курки. М'ясо відділюємо від кісток. Промиваємо пшоно, заливаємо холодною водою, додаємо відварене м'ясо. Як закипить, вливаємо збиті яйця та кидаємо все масло. Залишаємо на 2 год. варитися на малому вогні. В кінці додаємо смажену цибулю та спеції за смаком.
Шашлик швидкого маринування
Потрібно: 1 кг м’яса, 300 г цибулі, сіль, перець мелений.
Приготування: м'ясо порізати, цибулю перекрутити на м’ясорубку. Добре повіджимати м'ясо та додати в нього цибулю та спеції. Ретельно вимішати. Через 2 год. шашлик ідеально замаринується у своєму та цибульному соку.