Як на Любомльщині свято врожаю гуляли

05 Вересня 2016, 11:37
7481

У неділю, 4 серпня, на території мальовничого хутора «Ягодин», навпроти села Римачі, відбулося районне театралізоване свято «Щедрі кроки осені».

Розпочав свято голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук.

«Коли тримаєш у руках зерна нового врожаю, відчувається особливий стан душі, що зробив хорошу справу. Тож вклонімося рідній землі, яка дала щедрий врожай та вшануємо людей, для яких нелегка селянська праця стала сенсом життя, – звернувся до присутніх Микола Пархомук. – Цьогоріч, попри всі економічні труднощі, складні погодні умови, ви подбали, аби виростити і зібрати достойний урожай зернових. Наші діди та прадіди заповідали нам тримати відповідь перед Богом і совістю за ставлення до рідної землі, із шаною – до тих, хто трудиться на ній. Дякуємо вам за працю, від якої залежить наш добробут. Хай щедро родять поліські ниви!»


«Українці завжди були великими трударями. За це з року в рік земля віддячує їм щедрими врожаями. Завжди на нашу землю зазіхало багато окупантів, але наш народ уміє давати гідну відсіч і зробить усе для того, аби вирощувати хліб під мирним небом», – наголосив депутат обласної ради Сергій Духницький.

Привітати хліборобів з обжинками приїхали заступник голови Любомльської районної ради Ганна Сачук та начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Андрій Грижак, депутат Любомльської райради Іван Трофимук.



«Наша щедра римачівська земля рада вітати гостей свята, на якому головна окраса – сільські трударі. Бажаю вам міцного здоров’я, сімейного достатку і благополуччя, наснаги у щоденній копіткій роботі», – щиро привітав сільський голова Богдан Зосимчук.


За особистий внесок у розвиток агропромислу Любомльщини загалом та як самовідданим сільськогосподарській справі людям Микола Зуб, помічник народного депутата Ігоря Гузя, вручив подяки Івану Капітанюку та Миколі Вавришу.

1

У рамках заходу було представлено виставку дарів природи.

1

1

2

1

2

3

Святковий настрій усім присутнім дарували фольклорні колективи району, а також виступи колективу Любомльського районного будинку культури. Вони, як соловейки, виспівували на сцені милозвучні українські пісні.


1

2

1


Юні вихованці Олександра Середюка разом і ним показали елементи бойового гопака. Кожен їхній виступ супроводжувався бурхливими оплесками.






Милували око своєю красою та оригінальністю композиції кожної сільської ради.

2

1

1


1

1


2

1

Свято врожаю вкотре показало, що жителі нашого району вміють самовіддано працювати на землі, випікати смачний та красивий хліб, творити справжні шедеври з дарів природи, вишивати рушники, співати з душею та завжди допомагати один одному у тяжкі часи.

Коментарі
06 Вересня 2016, 22:18
Молодцы! Хорошо потрудились! Какая красота!
07 Вересня 2016, 09:12
Так держать земляки !!!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024