У Любомлі від дитячого майданчика залишилися лише дошки із цвяхами

21 Лютого 2019, 13:54
У Любомлі від дитячого майданчика залишилися лише дошки із цвяхами 3986
У Любомлі від дитячого майданчика залишилися лише дошки із цвяхами

На одній із вулиць Любомля завжди людно. Два п’ятиповерхові будинки, поруч ринок, школа, дитсадок – серед місцевих називають цей, так би мовити, мікрорайон «досами». У парку, який поблизу, теж гамірно та весело, це найкраще місце для відпочинку та дитячих розваг. Одним словом, вирує життя.

Та віднедавна відпочивати там не тільки не приємно, а й небезпечно. На жаль, дитячий майданчик, який розміщений на території, чи, краще сказати, його подоба, не придатний для розваг, – пише газета «Новий погляд+».

Кілька тижнів тому від нього лишилося порожнє місце. По території парку розкидані дошки із цвяхами, які вже тільки нагадують про дитячий будиночок-гірку, поламані лавочки та гойдалки, що, до речі, й раніше бажали кращого. Та знищилося все не від старості, а від байдужості та бездіяльності. Люди, які живуть поблизу, особливо батьки, обурені станом прилеглої до їхніх будинків території та не пускають туди донечок і синочків. Де лунав дзвінкий дитячий сміх, тепер сіро, непривітно та небезпечно.

«У нашому та сусідньому будинках живе багато сімей із дітьми. Всі раділи, коли у парку встановили майданчик, адже стало дуже зручно гуляти з малечею поблизу дому. Та зараз я не дозволяю доньці, яка вже шестикласниця, гуляти там самій. Хоча деякі із старших дітей уже встигли із дошок, які ніхто не прибрав, коли розвалився майданчик, збудувати собі хатинки для ігор. Поруч іще й друга небезпека – «пагарєлка», так називають діти двоповерховий нежитловий будинок. Проходячи парком, я дивуюся, чому так сталося? Адже ця дитяча площадка могла б ще довго радувати. Пам’ятаю лише один випадок, коли підфарбовували майданчик, здається, працівники «Нашого міста». Не знаю, хто повинен слідкувати за територією, але залишати це так – неправильно», – поділилася наболілим Наталія Миколаївна.

Звичайно, свої думки щодо цієї ситуації мають й ті, хто брав безпосередню участь в облаштуванні цього парку дитячим майданчиком. Однією із причетних до цієї справи є Валентина Мед, заступник голови Любомльської районної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Я пам’ятаю, як у 2009 році наша парторганізація встановила два дитячих майданчики в місті: один в центральному парку, другий – поблизу малого ринку, про нього й ведеться зараз розмова. Пригадую, що жителів прилеглих багатоповерхівок у той момент було небагато. Хочу сказати відразу, що цей майданчик не стоїть на жодному балансі: ні нашому, ні міському. Встановлюючи його, ми прагнули створити комфортні умови для відпочинку людям. Сподівалися, що батьки, бабусі, дідусі, чиї діти там гуляють і граються, будуть дбати про майданчик, щоб він прослужив їм довше. Ще влітку, якби до нас звернулися за допомогою, ми б спробували вирішити цю проблему», – пояснила Валентина Мед.

Те, що колись було корисним і приносило задоволення, зараз виявилося небезпечним. Мабуть, шукати винних не варто, адже вже пізно виправляти цю ситуацію. Та, сподіваюся, знайдуться небайдужі, які подбають про комфортний та безпечний відпочинок наших дітей.

Олена ТЕРЕЩУК

Коментарі
21 Лютого 2019, 16:56
Бо в нас не люди, а одна бидлота...
21 Лютого 2019, 17:39
То мабуть все русскій мір і лічно Владімір Владімірович винні
21 Лютого 2019, 18:34
ага))) 10 років пройшло від встановлення і ні один батько не вийшов з квартири щоб підлагодити майданчик. "Незнаю хто повинен слідкувати за територією..." Теж мені наболіле.
22 Лютого 2019, 09:49
Розкажіть Валентина Мед докладніше. Який майданчик в центральному парку встановила Ваша «парторганізація» ?
22 Лютого 2019, 14:01
Містер Олег читайте уважно ! Це йдеться про майданчик в районі ДОСів ( малого ринку) !!! А всі ми пам’ятаємо про ваші заслуги добре і вчасно чкурнули в США прихопивши чималу сумму
22 Лютого 2019, 16:14
"Я пам’ятаю, як у 2009 році наша парторганізація встановила два дитячих майданчики в місті: один в центральному парку, другий – поблизу малого ринку, про нього й ведеться зараз розмова..." Виходить шановний(а) До Олега в США, що таки вам треба читати уважніше... Мені, наприклад, теж цікаво тепер, так хто ж таки встановлював майданчик в центральному парку?
23 Лютого 2019, 01:11
"Батьківщинівцями"одночасно було встановлено два майданчики. Кілька років тому, дитячий майданчик, який знаходився в центральному парку, знесли, а на його місці поставили інший. Хтось вирішив дитячу зону відпочинку зробити більш сучасною, за що треба подякувати хорошим людям.
23 Лютого 2019, 22:39
А у центральному парку біля міської ради скоро буде те саме,там теж бісєдкі ледве живі,одна трошки допомогти і складеця,а з другою ще трішки і те саме буде!
24 Лютого 2019, 00:53
У нашому випадку такі справи можуть вирішитися тільки перед виборами, а так всім м‘яко кажучи всерівно)))
25 Лютого 2019, 14:56
Батьківщина партія тут зовсім не причому але люди які живуть в тих будинках могли б підняти своі задніци а не займатись чутками і чекати хто за них зробить повикупляли квартири і чекають хто зробить ремонт ПРАЦЮЙТЕ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39