Директори шкіл Любомльщини розповіли, чи виживе школа без батьківського фонду

20 Лютого 2019, 15:18
Чи виживе школа без батьківського фонду 4305
Чи виживе школа без батьківського фонду

Беззаперечним є той факт, що батьківські комітети у школі потрібні, якщо вони є помічниками у навчально-виховному процесі: допоможуть відремонтувати клас, організують екскурсійну поїздку, спільно із дітьми проведуть день іменинника, свято Букварика, підуть у похід. Ці функції дійсно приємні та стимулюють учнів до діяльності. Про це й говориться у Законі України «Про освіту», затвердженому 5 вересня 2017 року.

А от щодо батьківського фонду, то думки розділилися. Більшість, відповідаючи на питання: «Чи виживе школа без батьківського фонду?», сходиться на думці, що так, але багато санітарних вимог не буде дотримано, – пише газета «Новий погляд+».

Журналісти поцікавилися у директорів, як вони знаходять вихід із ситуації.

Олена ТИШИК, Любомльська гімназія:

«Якщо держава фінансуватиме, то, звичайно, фонди тоді не потрібні, а в протилежному випадку, звідки чекати коштів. Останні роки трохи заробляємо».

Марія МЕЛЬНИЧЕНКО, Любомльський ЗЗСО №2:

«У нас батьківського фонду немає. Але виживати важко. Хочемо сподіватися, що новий Закон «Про освіту» буде виконуватися».

Василь ЛУК’ЯНЧУК, Олеська ЗОШ І-ІІІ ст.:

«Ми вже другий рік працюємо без фонду. Виживаємо».

Валентина СИРОТЮК, Гупалівська ЗОШ І-ІІ ст.:

«Сьомий рік заробляємо гроші самі. Спочатку здавали макулатуру, скло. А останніх п’ять домовляємося з лісівниками, садимо десять гектарів лісу – і маємо грошей на рік. Задоволені і діти, і дорослі».

Світлана БУЛАВЧУК, Штунська ЗОШ І-ІІІ ст.:

«Нам виділяють кошти у Вишнівській ОТГ уже другий рік поспіль. Цьогоріч, щоб дообладнати перший клас, реалізували десять тисяч гривень. Оплата відряджень, фарба на ремонт у класах, кабінетах, спортивного залу – на все виділяються гроші. Дав би Бог не гірше. Якщо якийсь клас хоче оновити шпалери чи тюлі, то це вже діло батьків».

Коментарі
20 Лютого 2019, 18:04
без батьківських грошей нікуди навіть якщо оплата через казначейство то це 3 або 4 дні ачасом гроші потрібні негайно звичайно невеликі суми
20 Лютого 2019, 18:13
А чому не запитали директора 3-ї школи м.Любомль?
20 Лютого 2019, 21:22
Куснищанські школярі теж садять ліс,але гроші з батьків збирали питання до пані Гуменчук Г.В. чому в Куснищах не так як в Гупалах?
21 Лютого 2019, 00:51
А у батьків хтось питає чи хочуть вони здавати чи ні?! Це ж рекетня як в 90-х. Сказали здати значить здати, нікого не колише чи є в тебе чи ні! Як не здасиш попадаєш у чорний список, ти і твоя дитина. Відношення до тебе і до твоєї дитини автоматично стає як до людини третього сорту, і навіть у вчителів! А ще як в батьківський комітет попадає жінка місцевого "крутелика", то то взагалі хоч караул кричи, вона ж не зкае чим по життю зайнятися бо "домогосподарка" якій гроші кишеню жмуть і від нудьги находить всім батькам лишній гемор. А раяно такі справи тільки на руку, навіщо виділяти гроші якщо їх можна тупо вкрасти.
21 Лютого 2019, 19:19
Проблема в тому, що батьки мовчать, бо ж "що подумають про мене інші батьки", простіше мовчки здати... Я на зборах відразу сказала що не буду здавати, то більше ніхто й не чіпляється.
21 Лютого 2019, 19:36
Правильно, з батьків легше зібрати кошти ніж ходити і оббивати пороги в держ.установах.
25 Лютого 2019, 16:27
Пані Анно, перестаньте видаляти мої коментарі. Вже двічі писав, а їх тут нема...
25 Лютого 2019, 17:42
Бідна Тетяна Степанівна несе на своїх жіночих плечах нелегку ношу. Прикупила синку квартиру, помінявши котли в школі, вікна в сортивному залі. З їдальні - харчується , з фонду - одягається
25 Лютого 2019, 17:44
Стрільчук і без фонду школу на плаву тримав
21 Березня 2019, 12:09
Молодець Василь .Школу тримав, квартиру від держави отримав , хатку купив, дачку побудував, дітей житлом забезпечив!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024