Полапівській футбольній команді «Урожай» – 50 років

29 Серпня 2016, 22:37
Нинішній склад полапівської футбольної команди «Урожай». 2592
Нинішній склад полапівської футбольної команди «Урожай».

Наймасовішим, найулюбленішим видом спорту для сільських хлопців був і залишається футбол. А коли ще хороший, авторитетний, вимогливий у школі вчитель-фахівець, то й результати будуть хороші. Таким пам’ятає вже покійного вчителя фізкультури Івана Семеновича Деця багато полапівських футболістів, які грали і грають за команду «Урожай».

З нагоди ювілею своїми спогадами про футбольне життя й успіхи діляться футболісти та вболівальники.

Іван СЕМЕНЮК, футболіст-ветеран:

«Будучи учнем 9 класу, в 1965 році, зі своїми ровесниками на початку Полап біля лісу облаштували перше футбольне поле, а покійний Іван Курей дав нашій назву команді «Молнія». Пам’ятна перша товариська зустріч із командою с. Куснище, хоч перемогу святкували гості. За сприянням вже покійного голови колгоспу Петра Горнофлюка з 1966-го року було введено посаду інструктора зі спорту, на яку прийняли мене. Відтоді брали участь у чемпіонатах району.

Першу офіційну зустріч провели на своєму полі з командою «Сільгосптехніки» м. Любомль і святкували перемогу з рахунком 2:0.

У 1969 році мене призвали на службу в армію, тому свою капітанську пов’язку передав здібному молодому футболісту Миколі Самойлічу (нині вже покійний).

Вагомий вклад у розвиток футболу зробив Сергій Бортник, заслужений пенсіонер органів місцевого самоврядування.

З 1968 по 1983 роки був головою колгоспу «Більшовик», потім – сільським головою до виходу на заслужений відпочинок. Під його керівництвом облаштували нове футбольне поле, де й сьогодні проходять змагання. Сергій Семенович і досі є палким вболівальником своєї команди».

Олександр МАЛЯС, нинішній капітан команди «Урожай»:

«Граю з 2010 року, тепер – гравець команди «Рубіж» Любомльського району. Нещодавно ми вперше провели товариський матч із командою з гміни Воля-Угрузька, перемогли з рахунком 3:1.

Під час спілкування біля вогнища познайомилися з футболістами, а президент їхнього спортивного клубу запропонував полапцям Володимиру Малясу та Юрію Стрільчуку спробувати пограти за їхню команду. Маю надію, що гості приїдуть до нас на футбольний турнір».

Дмитро МАЛЯС, футболіст-ветеран (1978-1988 рр.), депутат районної ради, організатор футбольного турніру:

«Якщо проаналізувати статистику виступу команди «Урожай» протягом 50 років (на жаль, архівних документів до 2010 р. не вдалося знайти), то можна впевнено сказати, що це одна із стабільних команд району, яка брала і бере участь у чемпіонатах і кубках району, а також і області. Найчастіше була серед переможців та призерів району».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром