На Любомльщині відбулося зростання рівня злочинності

06 Лютого 2019, 14:15
2262

Прокуратурою Волинської області упродовж 2018 року реалізовано комплекс заходів задля забезпечення ефективності прокурорської та слідчої діяльності щодо захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави, належну реалізацію покладених законом функцій та завдань.

Про результати діяльності організації розповів прокурор Волинської області Віктор Швидкий у своєму звіті.

Так, у ньому зазначено, що у результаті проведеної координаційної роботи у Волинській області спостерігається покращання криміногенної ситуації, зниження на 14,2% кількості облікованих злочинів (з 10834 до 9296), рівня кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення (з 104,3 до 89,5) і він суттєво нижчий, як по державі (115,3).

Зниження злочинності відбулось майже в усіх районах і містах області, серед них найбільше на території Любешівського (з 178 до 121, або -32,0%), Шацького (з 162 до 112, або -30,9%), Іваничівського (з 247 до 193, або -21,9%), Маневицького (з 256 до 209, або -18,4%), Луцького (з 820 до 677, або -17,4%) Ковельського (з 354 до 293, або -17,2%) районів, а також у містах Володимир-Волинському (з 495 до 348, або -29,7%), Луцьку (з 4025 до 3213, або -20,2%), Ковелі (з 986 до 818, або -17,0%).

Але, при покращанні загалом у регіоні криміногенної ситуації, в окремих районах області (у Володимир-Волинському, Ківерцівському, Любомльському та Турійському) відбулося зростання рівня злочинності. Збільшилась кількість особливо тяжких злочинів, умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі тих, що спричинили смерть потерпілих, розбійних нападів, вимагань, злочинів, вчинених групою осіб.

На території Волинської області викрито групу осіб, які налагодили механізм незаконного виготовлення візових і паспортних документів з метою подальшого незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За результати досудового розслідування указаного кримінального провадження до суду скеровано обвинувальні акти стосовно шести осіб, п’ять з яких уже засуджено, стосовно ще однієї особи – судовий розгляд триває.

Стосовно чотирьох працівників митних органів, двох працівників обласних медичних закладів, працівника патрульної поліції, начальника інспекційного відділу ДАБІ, державного виконавця за фактами вимагання та отримання останніми неправомірної вигоди до суду скеровані обвинувальні акти.

Зокрема, підрозділами УПН ГУНП в області викрито три організованих групи, у складі десяти осіб, які на території регіону займались систематичним незаконним виготовленням, перевезенням, зберіганням з метою збуту та збутом психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетаміну.

При цьому, учасники організованої групи кошти, здобуті від незаконного обігу психотропних речовин, розміщували на банківських рахунках з метою подальшого їх використання для здійснення злочинної діяльності.

Спільними зусиллями працівників органів поліції, прикордонної служби та прокуратури області викрито злочинну групу у складі шести учасників, які здійснювали незаконне переправлення неповнолітніх осіб через державний кордон України в Республіку Польща.

Слідчими УСБУ в області та процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти стосовно службових осіб митних постів «Ягодин» (головний інспектор та інспектор Управління протидії контрабанді) та «Піща» (старший інспектор та заступник начальника митного поста) Волинської митниці, які за передану їм неправомірну вигоду сприяли переміщенню на митну територію легкового автотранспорту на «єврономерах», відносно начальника відділу УДАБІ в області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 4000 доларів США від суб’єкта господарювання за не створення перешкод у початку будівельних робіт.

Окрім цього, наприкінці жовтня 2018 року прокурорами цього відділу спільно з УСБУ в області викрито старшого інспектора одного з відділів УПП у Волинській області ДПП НПУ, який отримав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 16 тис. грн. за погодження і сприяння у встановленні рекламних щитів поблизу автомобільних доріг на території трьох районів області (Володимир-Волинський, Ковельський та Любомльський райони). Обвинувальний акт відносно останнього скеровано до суду.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024