Любомльщина входить у територіальний виборчий округ №19

06 Лютого 2019, 16:00
Вибори 2636
Вибори

У виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради відбулась нарада, на якій керуюча справами Наталія Прогонюк розповіла про хід підготовки до проведення чергових виборів Президента України .

Зокрема, 28 грудня 2018 року видано розпорядження міського голови 417р «Про визначення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації», на виконання якого управлінням містобудування і архітектури були відведені відповідні місця, - йдеться на офіційному сайті міста.

Наш територіальний виборчий округ №19 відповідно до постанови ЦВК № 159 від 19.10.2009 включає в себе міста Володимир-Волинський, Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський та Любомльський райони. Центр округу – місто Володимир-Волинський.

Орієнтовна кількість виборців – 147,5 тисяч.

На даний час вивчається питання місцерозміщення окружної виборчої комісії, формування якої буде завершено до 18 лютого.

Відповідно до постанови ЦВК № 66 від 10.04.2012р. у місті  утворено 19 виборчих дільниць. Орієнтовна кількість виборців – 28064.

До 12 березня будуть утворені дільничні виборчі комісії. З метою  створення належних умов для здійснення ними своїх повноважень, розпорядженням міського голови від 25 січня 2019р. № 31р закріплено відповідальних працівників виконавчого комітету міської ради для оперативного вирішення робочих питань.

25 січня 2019 року міським головою  прийнято розпорядження № 32р «Про заходи з підготовки до проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року», в зв’язку з цим, керівникам установ, підприємств та організацій, в  приміщеннях яких утворені виборчі дільниці, необхідно вирішити питання про надання кімнат для роботи дільничних виборчих комісій, підготувати приміщення для голосування та виділити необхідні матеріально-технічні цінності згідно з рекомендаціями ЦВК.

Списки виборців, а також іменні запрошення формує відділ ведення Державного реєстру виборців, яким налагоджено взаємодію із суб’єктами подання відомостей про виборців та оперативне уточнення персональних даних виборців.

«Звертаю увагу на те, що відповідно до Закону України «Про вибори Президента України» виборчий процес здійснюється на засадах неупередженості органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій  до кандидатів на пост Президента України. Разом з тим, посадовим та службовим  особам забороняється участь у передвиборній агітації. Крім того забороняється використання приміщень органів державної влади, місцевого самоврядування для проведення заходів передвиборної агітації, а також розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, місцевого  самоврядування, підприємств, установ, організацій державної та комунальної власності. Також посадові та службові особи не можуть бути уповноваженими  представниками і довіреними особами, офіційними спостерігачами», – зазначила Наталія Тарасівна.

У ході обговорення питань особливу увагу було звернено на забезпечення громадського порядку, охорони виборчих бюлетенів органами поліції, забезпечення виборчих дільниць засобами зв’язку, комп’ютерною технікою, а також оперативне фінансово-казначейське обслуговування виборчого процесу.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024