«Олександр Савченко виставив себе клоуном», – Ірина Констанкевич

03 Лютого 2019, 13:00
1505

Народна депутатка України, Ірина Констанкевич прокоментувала заяву голови ОДА Олександра Савченка, який оголосив війну політичній партії «УКРОП».

Приводом до «війни» Савченко назвав інцидент, що стався вночі 30 січня, коли двоє невідомих людей підпалили автомобілі, які належать дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка.

Після цього голова Волинської ОДА Олександр Савченко зробив резонансну заяву:

«На Волині – рівень Чикаго 30-х років. Коли я це все прочитав, то мені стало страшно: 69 підпалів із 2014 року! Звертаюся до намісників Палиці. Не чіпайте людей, які повірили мені і владі. Хочете, паліть машину мені. Я оголошую війну «УКРОПу», – сказав Олександр Савченко під час брифінгу 30 січня.

Детально читайте у матеріалі Очільник області оголосив війну «УКРОПу»

«Без розслідування, без суду губернатор бере на себе відповідальність визначати винних і відразу оголошує розправу, політичне цькування. Це що, 1937 рік, коли чекістські трійки розстрілювали за політичними доносами. Чому ми не чули заяв від губернатора, правоохоронних органів Волині щодо справи адвоката Сергія Сафулька на сім’ю якого був здійснений розбійницький напад, ця справа досі не розкрита, і ніхто тоді не збирав екстрених нарад, ніхто не викликав президентське підкріплення з Києва», – заявила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що у бюджеті були виділені колосальні суми на силовий блок, бо здійснювалась велика підготовка до президентських виборів і саме ця «президентська армія» має бути використана проти тих, хто неугідний та непокірний цій владі.

«У цій ситуації губернатор поводить себе як людина, що перевищує свої повноваження, здійснює політичну розправу над опозиційними силами, оголошуючи війну партії УКРОП, а це депутати в ОТГ, райрадах, міських, обласній, тисячі людей, які є членами партії УКРОП і яких підтримали тисячі волинян. Третина Волині голосувала за нашу партію на виборах у місцеві органи самоврядування та Верховну Раду. Оголошена війна УКРОПУ - це кінець демократії на Волині. То чи має право губернатор бути в ролі клоуна проголошуючи такі заяви, тому що серйозно це сприймати неможливо», – зауважує Ірина Констанкевич.

Читайте також: В УКРОПі відповіли на скандальну заяву Савченка про «війну»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024