Митрополит із Городна розповів російському телеканалу про утиски на священиків Московського патріархату

03 Лютого 2019, 10:33
Митрополит із Любомльщини Варфоломій 5757
Митрополит із Любомльщини Варфоломій

Митрополит  Рівненський і Острозький УПЦ МП Варфоломій засвітився у випуску новин телеканалу «Россия1».

Він прибув на урочистий з`їзд з нагоди 10-ої річниці інтронізації патріарха РПЦ Кирила, який відбувався у Кремлівському палаці, – передає ЧаРівне.

Зі сцени виступав президент Російської Федерації Володимир Путін.

Читайте також: На поклін до Москви: Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила

У кулуарах палацу митрополит розповідав російському кореспонденту про «утиски» УПЦ МП. 

«На нас тиснуть, але ми боремось»,  скаржився Варфоломій. Зі свого боку російські журналісти об`єднання церков в Україні називають «трагедією». 

Коментар Варфоломія - з 5 хв. 

Довідково: Митрополит Варфоломіій – архієрей Української Православної Церкви Московського патріархату, митрополит Рівненський і Острозький. Вважається одним з прибічників канонічної автокефалії в єпископаті УПЦ. У миру Віктор Володимирович Ващук. Народився 1 березня 1953 року в селі Городне Любомльського району в селянській родині.

Коментарі
03 Лютого 2019, 14:24
Батюшка (типове внутр.звернення їх же один до одного) в вашому селі скаже -то все далеко,а я тут з вами .і я кажу ми незалежні від вельмишановного патріарха усірусі кіріла
03 Лютого 2019, 19:49
Слухай ти чудо нерозумне, ти хоча б якусь повагу мав би чи мала!!! Скоріш за все такі як ти взагалі не знають в яку сторону двері в церкві відкриваються, це по перше, а по друге, якщо ти ходиш в свою "новостворену церкву" то ходи мовчки, а канонічну церкву признану всім світом- нечіпай, люди ходять собі спокійно і ні до кого не лізуть, нагло невідбирають церкви, як то робить київський патріархат, чого ти незайдеш до штундів чи ще якихось сєктантів і незагониш їм якусь пургу??!! Чого лізеш до простих людей, які дійсно моляться Богу і нікого причому нечіпають, і не принижують. Ти я бачу ярий ницик, то і молись далі на свого божка-україну, в своїй "церкві" а куди не просять не сунь свого носа!
03 Лютого 2019, 20:11
Я скажу що ви далекі не тільки від патріарха Кирила а і від Бога. Ви скажіть чому ви томос просили як у вас свій "патріарх всія руси-україни" є під назвою філарет. Значить він не патріарх а самозванець і шарлатан ви самих це підтвердили своїм томосом. А серьожа-епіфаній хто такий виходить якщо його "рукополагав" шарлатан? Всім давно відомо що то політичний проект,а наші журналисти як ті тьоті що знімаються у нехороших фільмах, завтра і антихриста славити будуть.
04 Лютого 2019, 00:05
Ви такі борці за рпц,чому ви так біснуетесь,ви самі в багатьх речах винні,Ви 27 років палець об палець не вдарили для того щоб була своя украінська церква,вірили московитам,які вже зараз переходять до погроз ,прокльонів,чого варта заява вашого паші мерседеса,ну хоча чому ні,он у вас які захисники х..ло,коняка обкурена з кацапського мзс,ви нпевно готові іх покликати сюди на захист гундяя,
04 Лютого 2019, 06:30
Люди будь ласка вчіть історію. Це буде цікаво як для противників томосу так і для тих хто його підтримує.
04 Лютого 2019, 10:32
Що ми далекі від гундяя це точно підмічено,яхт нема,годинників за десятки тисяч евро нема,кортежів з охороною нема,табачного і спиртового бізнесу нема,квартир і дач на морях нема,Не даремно ви поставили гундяя на перше місце,
04 Лютого 2019, 12:44
«Патріоти», якби ви хоч десяту частину зробили того для свого села чи міста, що зробив і робить цей «московський піп» то Україна була б не на останньому місці у Європі по економічним показниками. «По ділам їх впізнаєте їх». Робіть справи, а не кричіть (часто брехню).
04 Лютого 2019, 13:37
Нічього не робили 27 років...а ви зробили багато, окрім того щоб нахабно приходити в церкву, і відбирати її, хоча побудована вона була далеко не капістами (це ваша новоутворена так звана кантора)???!!! Такі ж як ви тіки і звикли що приходити на все готове, і оскверняти святині, не побудувавши нічього свого, скоріш за все ти внук чи внучка тих хто свого часу знімав хрести і купола з церков, гірше комуністів в мільйон разів. Нема бажання далі шось таким людям доносити, прийде час і я надіюсь що до вас дійде, аби не було пізно, кайтесь і просіть і Бога прощення і може не будуть страждати ваші внука та діти, як воно зачасту буває.
04 Лютого 2019, 13:44
Підтримую Вас Микола на всі 100%! Є ж люди при пам'яті і здоровому глузді, просто наша преса та телебачення цього не показує, їм це не потрібно. А в людини завжди є вибір в що вірити, особливо теперішнього часу, так як є доступ до всього, і до всіх змі, і до Інтернету, але ж проще включити 1+1 і дивитись той брєд, і шо саме головне вірити цьому всьому, і потім рубаху на собі рвати, шо то є так і не інакше!
04 Лютого 2019, 15:46
А що ж ви 27 років робили духовні ви наші? Крали, брехали, покривали злодіїв і вбивць, брали хабарі, наживалися на контрабанді, і ось доправились до ручки, і тепер щоб прикрити ваші "дєлішкі" відвертаєте увагу народу від реальних проблем своєю нібито набожністтю. Хоча про Бога ви не слова не кажите, у вас одні політичні гасла і замість молитви у вас гімн а де ж Бог у вас, у ваших словах чи діях? Ви хоч раз згадали про те що Христос каже, є у ваших словах хоч краплина любові?! Ні! Так от думайте з ким ви йдете і проти кого воюєте.
04 Лютого 2019, 16:39
А що ж ви 27 років робили духовні ви наші? Крали, брехали, покривали злодіїв і вбивць, брали хабарі, наживалися на контрабанді, і ось доправились до ручки, і тепер щоб прикрити ваші "дєлішкі" відвертаєте увагу народу від реальних проблем своєю нібито набожністтю. Хоча про Бога ви не слова не кажите, у вас одні політичні гасла і замість молитви у вас гімн а де ж Бог у вас, у ваших словах чи діях? Ви хоч раз згадали про те що Христос каже, є у ваших словах хоч краплина любові?! Ні! Так от думайте з ким ви йдете і проти кого воюєте.
04 Лютого 2019, 18:22
таке враження що на сайт забігли тролі з ольгіно
04 Лютого 2019, 19:56
З ваших слів виходить що кацапи прийдуть і зразу всі перестануть брати хабарі,ну загалом все стане гарно і чудово,
04 Лютого 2019, 22:23
А до чого тут взагалі росіяни? Коли в Любомлі при владі "кацапи" сиділи??? 27 років завжди "патріоти" і свої хлопці при владі, хіба не так? Комуністи теж думали що всі проблеми у них через попів, от приберутт попів і заживуть. І де зараз комуністи? Де Сталін, де Хрущов та інщі? А Церква Христова була є і буде! Так само і Порошенко де завтра буде? Як не одумається то там де і Хрущов і Сталін та інщі антихристи, якщо ви хочете з ними розділити вічність то вперед, Бог дає кожній людині вибір чи з Ним бути чи проти Нього.
04 Лютого 2019, 23:06
тут вкоментах више є гарна порада,вчіть історію,
04 Лютого 2019, 23:34
Те що є томос - це добре, в людей з'явився вибір. Якщо подивитись на онлайн карту переходів громад в УПЦ то можна побачити що більшість церков перейшли у селах де нема альтернативи в яку церкву ходити. В Любомлі є окремо УПЦ тому тут переходів церков НЕ БУДЕ. Не хочеш в МП - є недалеко УПЦ. Знову таки більшість громад переходять в УПЦ не просто так, якщо подивитись новини то можна побачити що до настоятелів цих громад в людей були притензії. До настоятелів церков МП в Любомлі та Городні особисто в мене, я думаю що і у більшості прихожан, притензіїй не має, тому і конфлікту не буде. Тим більше що дійсно прихожани монастиря у с Городно дуже задоволені його роботою.
05 Лютого 2019, 01:16
комуняки зрозуміли одну річ,навіщо знищувати церкву коли іі можна використати як ще один засіб контролю над масами,З архівних документів стає відомо що не один епископ не призначався без згоди нквдкгб,всі служителі були підконтрольні гебістам,Монголо татари колись теж це зрозуміли,краще устами служителів вкладати в голови потрібні постулати і контролювати завойовані народи,Новітня орда просто переймала досвід своіх попередників і засновників
05 Лютого 2019, 15:15
Валера, та що ви говорите, з появою томоса з'явився вибір?! А до того вибору в людини не було?? І церкви московського патріархату чіпати ніхто небуде, це ви можете сказати дитині, в то зрозуміє що це брехня! А як же стаття на цьому ж сайті, про те що протягом трьох місяців все церкви любомльського району МП зобов'язані перейменувати свої установи на новоутворені, згідно закону?! То про який вибір ви зараз говорите! Навпаки, як раз таки тепер вибору людям не дають, просто шайка йобнутих нациків, зачастую привозних, які поняття немають шо таке церква, приїжають і нагло відбирають храми, де дійсно люди моляться, а не обвішаються прапорцями україни і гавкають по сто тисяч разів свої лозунги. То який вибір? Якщо мені не до душі так звана новоутворена кантора, то чого хтось вирішив собі, що може мене заставити ходити туди! Ні і ще раз НІ! І ще раз буду повторювати, що немає чого пхати носа і лізти в церкву з своїм фанатизмом про україну!
05 Лютого 2019, 15:30
а як на рахунок обвішування колорадскими ленточками,то вам напевно це прийнятно
05 Лютого 2019, 15:33
А "комуняки" то хто? З Марса прилетіли? Хіба не ваші батьки,діди прадіди "комуняками" були???
05 Лютого 2019, 15:51
Упокой Господи тимчасово не вмерших Путіна та Гундяєва
05 Лютого 2019, 15:55
Буду молитися три рози на день за упокой сатани Путіна та Гундяєва
05 Лютого 2019, 15:57
Інші адепти руського міру самі повиздихають
05 Лютого 2019, 16:39
Та ви душевно хворі люди! Мені вас жаль! Вот в чом різниця МП і капешників (ну вашої кантори) і ви себе називаєте православними християнами??!! На вичитку в Почаїв, і то чим пошвидше, бо сдохнете так і не покаявшись!
05 Лютого 2019, 16:41
Як не буде русскаго міра як хтось там писав, то не буде кому і молитись за вас таких овець, і тоді настане кінець усім.
05 Лютого 2019, 16:59
Вам що конь педальний з москви методичку прислав,он як сьогодні його розплющило,
05 Лютого 2019, 17:10
давай ,любитель руского мира,жги дальше,опускатися тобі до свого боса паші мерседеса вже не довго залишилось
05 Лютого 2019, 17:39
Всім любителям русского мира анафема
05 Лютого 2019, 19:34
Яка анафема пес ти смердячий?))) Ким ти себе возомнив? То дурдом: одна прокльонами сипе як сільська шептуха, молитися надумала заупокій за живих людей, інша взагалі додумалися патріарха православного поминати заупокійними молитвами, третій анафимами сипле. Ви взагалі хоч коли небудь біблію відкривали??? У вас з головою все добре, люди недобрі???
05 Лютого 2019, 19:34
Ви знаєте ярі нацики, да, мені шось поднадоїло з вами вести бесіду, просто шкода вас нерозумних, що пройде час, і я таки маю надію що до вас дійде шо воно і до чого, просто шоб пізно не було, бо час то йде і назад вже нічього не повернеш, а може б і хотілось! Так шо мудрості вам!
05 Лютого 2019, 20:00
Вибір з'явився!!! Тепер УПЦ є канонічною. Багато єпархій це стримувало від переходу з МП до УПЦ. Тепер УПЦ не є "розкольниками". Вибір ось в чому з'явився.
05 Лютого 2019, 20:13
І взагалі я навіть уявити не можу що в нас в Любомлі хтось силою буде "віджимати" церкву. В нас "місцеві" цього де допустять, наші настоятелі знають з ким дружити:-))
05 Лютого 2019, 20:23
Особисто моя думка така: є томос чи нема, якою мовою правиться і куди йдуть церковні гроші мене не турбує. Усі рішення що приймаються но різних Сенодах і Соборах - це все приймають люди, звичайні люди. Потрібно мати Бога в серці, якщо живеш по совісті - це все не важливо. Чи був томос чи не було люди які ходили і ходять в УПЦ такі ж як і люди з МП. Якою мовою правиться в церкві?? Я думаю Бог розуміє будь яку мову. А куди йдуть гроші з пожертв в Київ чи в Москву це для мене також не важливо, та частина яка залишалася в церкві на місці така частина й залишиться. Особисто я ходжу в Юріївську церкву, хоча й не часто, і надалі буду туди ходити.
05 Лютого 2019, 20:58
якби ці нацики в 2014 році не взяли в руки зброю і не стали на захист від твого руського міру ти б напевно не сидів зараз в теплі і затишку біля компа,хоча можливо я і помиляюсь,сраку лизав би колорадам і восхвалявби х,,ла і його шобло,здавав би тих нациків фсб. І от тоді отримав би нормальний приход..
05 Лютого 2019, 21:05
І ви, захисник мп, ще щось говорити про Бога??? Називаєте себе віручою людиною!!! Людина, яка вживає такі слова як "просто шайка йобнутих нациків," " сдохнете так і не покаявшись" немає жодного морального права вести релігійні бесіди і когось вчити!!! Ви ВОВК В ОВЕЧІЙ ШКУРІ!!!
05 Лютого 2019, 21:35
А ви знаєте де сидить людина? Може завдяки вашій політиці у поляків за грош вкалує. Добре тим хто пригрівся біля влади і розпилює державні гроші або якоюсь контрабандою займається, а є люди які виживають в рахують кожну копійку. Нічого доброго 2014 рік не приніс, він приніс геноцид в нашу країну і тільки дурень того не бачить. Ану скажіть чому перепис населення не проводиться? Бо одразу стане явна ваша політика геноциду.
06 Лютого 2019, 00:13
У с і в мою церкву саму канонічну
06 Лютого 2019, 21:03
І по тому всі пізнають, що ви мої учні, якщо любов буде поміж вас...<br/> Сумно люди,сумно...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024