На Любомльщині перевищений епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип

29 Січня 2019, 12:11
На Любомльщині перевищений епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип 2146
На Любомльщині перевищений епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип

За останній тиждень захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом в області має тенденцію до збільшення кількості випадків і наближається до епідемічного порогу.

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

З початку епідемічного сезону понад 84,5 тисячволинян звернулось за медичною допомогою з приводу ГРВІ та грипу, що перевищує минулорічний рівеньПерехворіло понад 8 % населення області. За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить 6132 особи проти 5951 минулого тижня.

Ріст захворюваності спричинений збільшенням кількість захворювань серед дитячого населення, 61% серед котрих – школярі.

В цілому, по області захворюваність ГРВІ та грипом нижче епідемічного порогу на 7%, проте зареєстровані локальні перевищення епідемічних порогів: в м. Нововолинську (на 18,6%) та ще в п’яти районах області: Рожищенському (на 35,7%), Турійському (на 17,7%), Шацькому (на 15%), Камінь-Каширському та Любомльському районах (на 9 %).

У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового призупинення навчання у загальноосвітніх школах.

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби залишається на рівні минулого тижня, проте збільшилась кількість госпіталізованих дітей (63% від загальної кількості проти 54% минулого тижня).

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2), відсоток позитивних знахідок складає 14,3% від загальної кількості обстежених. Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

Читайте також: Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024