Лісівники підтримали Міжнародний фестиваль дітей з особливими потребами

22 Серпня 2016, 17:15
1561

Днями алеї на території школи-інтернату селища Головне зазеленіли декоративними рослинами – молодими деревцями та кущиками.

У такий спосіб працівники лісового господарства висловили свою підтримку дітям з обмеженими можливостями. Адже вихованцями цього закладу є сироти, діти, позбавлені батьківських прав, та ті, які мають проблеми зі здоров’ям і потребують догляду та спеціального навчання.

«Я вірю» – так називається Міжнародний пісенний фестиваль, який започаткували у 2013-му році члени Громадської організації «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів».

Кожен рік ініціаторів цього благого діла підтримували місцеві управління лісових та мисливських господарств. Зокрема, фінансовою та благодійною допомогою (посадковим матеріалом) – висаджували дерева в дитячих та соціальних закладах згідно із Програмою цієї Громадської організації «Озеленення планети та чистоти довкілля».

На 2016 рік заявку на участь у фестивалі зробили Німеччина, Польща, Грузія, Португалія, Румунія, Болгарія, Молдова, Туреччина, Угорщина, Білорусь.

В Україні IV Міжнародний пісенний фестиваль проводитиметься в смт Шацьк із 21 по 25 серпня.

До цієї події й була приурочена висадка саджанців біля Головненської спеціальної школи-інтернату. Відгукнувся та підтримав благодійну акцію начальник Волинського управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Лісівникам Любомльщини було доставлено понад 200 декоративних саджанців із Волинського лісового селекційно-насіннєвого центру, а саме: самшит, ялину, липу, ялівець, тую західну, спірею Вангутту.

1

Участь у посадці взяли головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Володимир Неводнічик, головний лісничий ДП «Любомльський лісгосп» Василь Романюк, лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук, помічник лісничого Володимир Сушик, майстри лісу та інші працівники держлісгоспу.


Трудились два дні, дбайливо висаджуючи вічнозелені кущики та деревця, створювали затишок та втілювали дизайнерський задум на подвір’ї. Наступний крок, кажуть лісівники, – ретельний догляд та вчасний полив. Утім, учасники переконані, що добрі наміри природа теж підтримає.



За таку хорошу акцію подякувала директор школи Наталія Сушик.

Тепер ці рослини, що вишикувались у рядочки завдяки трудолюбним рукам, дочекавшись повернення дітей із канікул, будуть радувати їх своїми зеленими барвами і буянням.




Люба Хвас, прес-служба ДП «Любомьський лісгосп»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром