Житель Любомльщини може «сісти» на три роки за крадіжку деревини

19 Січня 2019, 11:12
Соснові колоди 5028
Соснові колоди

Житель Любомльського району викрав із території Прибузьського лісогосподарства 6 соснових колод.

Викрадену деревину вилучили, – повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

Повідомлення про крадіжку до поліції надійшло від співробітника лісового господарства.

За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Коментарі
19 Січня 2019, 16:15
А коли поблизу с.Ст.- Смоляри рейдова бригада затримала крадіїв з ДВОМА тракторними прицепами лісу, родичів місцевого старости Козачука М, то яке там було покарання( справу напевно замяли)??? Чого смішите людей,борці за справедливість?? Що в лісовій охороні, що в поліції є люди- зароБітчани, для яких Закон тільки щоб його порушувати.
19 Січня 2019, 20:24
Ащо робитьсЯ біля Ягодина це нихто не бачить .Але всьому чвій кінець справа пішла на Кийв.Багато за Гарєчого з посади піде.........................................
19 Січня 2019, 20:30
Хто цей Гарєчий<br/>Дайте інфу. За нього. Будь ласка.
19 Січня 2019, 23:42
Доброго вечора скажу лиш одне прості люди страждають а дерекція завжди ні<br/> Я не знаю цього хлопця не одного і не другого але знаю одне наш народ це влада така повірте рвуть самі хто куди може а скідають на інших простих людей що замести сліди і бути чистим <br/>Я був село гупали в тих лісах там просто жесть як вирізали сплошну все а нащот ягодина скажу оде треба було не допускати києвських вирізати ліс це вина міська рада що дозволила <br/>На лапшили людям що для лохін і лозу а самі в тікли як запахло жараним вот і все тепер треба є все скінути на когось з простих людей мені їх дуже сильно шкода <br/>Скажу лиш одне внас ніколи не було і не буде порядку бо треба перш себе розпочинати!!!!!!!! <br/>З святом вас усіх!!!!!!!!
20 Січня 2019, 07:08
Коли тірами,та поїздом вивозять,<br/> ніхто не бачить ,лісники та їх помічники всі пилорами забивають краденим лісом теж ніхто не бачить зажерлися.А простому селянинові якому і належать ліса недадуть і на хліб заробити
20 Січня 2019, 21:14
В першу чергу до криміналу потрібно притягнути Юцука Г.О. який очолив Прибузький лісгосп в 2011 році і керував до сими років.Саме в цей період почалося масове знищення лісу.Вирізалися незаконно всплошну сотнями гектарів вільхових насаджень віком від 50 до 60 років,а дозволено після 60.В деяких селах небайдужі люди неодноразово перепиняли потужні автомобілі з краденим лісом.Документів на ліс і бірок на колодах небуло.В деяких лісових обходах сотні кубів незаконних рубок.Є обходи дільниці в яких ревізії та перевірки небуває роками.З лісівників є такі ділки які ріжуть де хочуть і що хочуть .Такого бардака небуло не за яких часів навіть за &quot;німця&quot;.Якби посадили б декілка лісоохоронців як це робилось у післявоєнні часи інші боялися б і не крали б.Деякик лісівників та крадіїв було затримано контролерами &quot;дастерами&quot; з інших районів нашої області,були складені протоколи і там було не 6 колодок,а від 5 кубів і більше пиловника дуба.Ющук Г.О. кришував своїх підлеглих своїми неправомірними діями звільнявши їх від кримі
20 Січня 2019, 21:14
налу в знак подяки вони виконували всі його злочинні накази.Багатьох лісівників відданих своїй роботі він звільняв щоб не заважали, замінивши неграмотними та байдужими до лісу якими легше маніпулювати.Потрібно об`єднатися всій громаді і стати на захист лісів нашого краю аби захистити звичайних мешканців яким потрібно 6 колидок на хлів який валиться та покарати тих хто краде вагонами та прицепами .
21 Січня 2019, 10:23
Громада, напишіть детальніше про Ст.-Смоляри та до чого там причетні родичі сільського голови Козачука М.?
21 Січня 2019, 23:47
в першу чергу потрібно глянути на себе з боку а тоді звинувачувати всіх а деякий лісовик уже може відсидів би
24 Січня 2019, 21:55
Не можна людини наказувати так за 6 полін .Ліс - народне багацтво. Останні роки для працівників Прибузького лісгоспу виділявся будівельний ліс за низькими цінами .Більшість лісу виписали лісничому Гупалівського лісництва Шлапі В.П. &quot;кращому лісничому&quot;.Цей ліс реалізовувався по заказах ,а не для працівників лісгоспу який він був необхідний ,а в Шлапи не застарілі будівлі . Кращі ділянки ріжуть підприємці або люди з інших областей. Місцеві люди не можуть заробити лісу ,а змушені красти. За посадку лісу 2018 року гроші не виплачені . Багато про корупцію в лісгоспах оприлюднив голова Народного Контролю Кальчик статті є на його сайті ,а це є &quot;Лісові раби&quot;, &quot;Махінація на калькуляторі&quot; ,&quot;Більше запитань ніж відповідей&quot;.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром