У Рівненській громаді відбулося фольклорно-етнографічне свято

11 Січня 2019, 22:28
У Рівненській громаді відбулося фольклорно-етнографічне свято 3157
У Рівненській громаді відбулося фольклорно-етнографічне свято

У залі Рівненського будинку культури були розгорнуті виставки різдвяної атрибутики, дитячих малюнків і саморобок. Всі охочі могли посмакувати кутею, яку представили кожним старостинством.

Свято «Різдвяні дзвони» розпочалося із вітальних слів в.о. директора КЗ «Центр КДСТ» Павла Москалюка, привітали присутніх також настоятель Свято-Успенського храму села Полапи отець Василій та керівник Рівненської общини євангельських християн Андрій Кохтюк разом з молодіжним хором, – йдеться на сайті Рівненської ОТГ.

Читайте також: У Любомлі визначили переможців фестивалю «Різдвяна гостина»

У Головненській громаді влаштували свято різдвяних колядок

Програму колядок розпочали із всім добре відомої колядки «Добрий вечір тобі», яку виконали всі учасники та гості свята.

Гарний настрій подарували юні артистки Вікторія Цегельнюк та Маргарита Шепелюк, віншували школярі з Рівного та маленькі пастушки з Гороховища.


Особливу атмосферу свята підкресли різдвяні піснеспіви у виконанні колядницьких колективів, які прибули з усіх куточків нашої громади.





Сучасні та старовинні колядки, оригінальні привітання та запальний музичний супровід полонили увагу присутніх.


1

У фіналі підбили підсумки конкурсів, хоча визначити кращих виконавців було зовсім непросто. Найсмачнішою була кутя у гущанських господинь, ІІ та ІІІ місця зайняли відповідно представники Столинських Смолярів та Полап.

Найкращі дитячі роботи представили Забузька, Рівненська та Полапівська школи. А переможцями у номінації «Найкращий колядницький гурт» стали самодіяльні артисти із Забужжя. ІІ і ІІІ місце розділили аматори сцени із Гущі та церковний хор села Полапи.





Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром