Засудили водія, який рік тому насмерть збив хлопчика

15 Серпня 2016, 18:52
2350

Чотири роки позбавлення волі – таке покарання призначив суд жителю с. Куснище, який торік на смерть збив хлопчика.

Трагедія сталася ще у квітні минулого року, однак вирок водієві суд виніс лише на початку серпня цього року.

Детальніше у матеріалі: «Засудили водія, який збив 6-річного хлопчика».

Так, з матеріалів справи стало відомо, що у квітні минулого року чоловік їхав автівкою по дорозі сполученням «Київ-Ковель-Ягодин». Дорогою він помітив, як проїжджу частину перебігає кілька дітей. Чоловік пригальмував та пропустив їх, однак коли почав рухатися далі, зненацька на автошлях вибіг ще один хлопчик.

Повідомляє ВолиньPOST.

Водій почав різко гальмувати, однак це не допомогло уникнути удару.

Внаслідок ДТП хлопчик отримав значні травми – закриту черепно-мозкову травму, крововилив у мозку, травми шийного відділу хребта та інші.

Від отриманих ушкоджень хлопчик помер на місці події.

Як повідомили в судовому засіданні діти, того дня вони гралися поблизу дороги. Спочатку вони всі разом перебігли на протилежний бік проїжджої частини. А коли поверталися назад, то бігли поодинці. Останнім перебігав дорогу хлопчик, який і потрапив під колеса автівки.

Батьки загиблого хлопчика в суді розповіли, що того дня вони перебували у своїх друзів, а по трагедію дізналися, коли їм зателефонували.

Під час слідства водій не визнавав своєї вини, однак на час судового розгляду справи визнав себе винним та заявив, що вже відшкодував батькам хлопчика 15 тисяч гривень.

Зрештою, вироком Любомльського районного суду водія засудили до 4 років позбавлення волі та зобов’язали виплатити матері загиблого 145 тисяч гривень моральної шкоди та 3 тисячі гривень – відшкодування за правову допомогу, батькові – 130 тисяч гривень моральної шкоди та 3 тисячі гривень – за витрати на правову допомогу.

Зауважимо, що вирок ще може бути оскаржений сторонами справи в апеляційному порядку.

Коментарі
30 Серпня 2016, 18:31
Я односельчанка батьків хлопчика .Це несправедливо ,батьків треба судити ,щоб не пиячили а гляділи дітей
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024