Лісівники рятують лебедів, які залишилися зимувати на Любомльщині

09 Січня 2019, 12:07
2367

Волинські лісівники підгодовують лебедів та лисок, які залишились зимувати на Великому Згоранському озері у «Прибузькому ЛГ».

Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

На території ДП «Прибузьке ЛГ» знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Згоранські озера». Він створений указом Президента України у 1998 році. Його площа  – 496,1 га.

«Ця природна оаза – улюблене місце диких звірів і птахів, – розповідає заступник директора ДП «Прибузьке ЛГ» Володимир Захарко. – Серед них трапляється чимало червонокнижних. Цікаво, що цей край настільки прихильний до пернатих, що деякі з них залишаються тут зимувати».

Так сталося і цьогоріч. На озері Згоранське Велике, яке знаходиться в акваторії діяльності Крушинецького лісництва названого лісогосподарства, на зимівлю залишились лебеді та лиски звичайні.

Січень, що прийшов зі снігом і морозами, поставивши пернатих на межу виживання. З цього фото видно, що лебеді, які у звичних умовах можуть дати доброго прочухана лискам, тут тримаються дружною єдиною родиною, ніби зігріваючи один одного.

Допомогти птахам намагаються і працівники державного лісогосподарства. Вони відслідковують процес зимівлі та проводять підгодівлю птахів.

«Незамерзлою залишилася зовсім незначна частина водойми,  – зазначає головний лісничий ДП «Прибузьке ЛГ» Юрій Демих. – Втримати її птахам буде непросто.  Ми готові прорубати штучні ополонки».

Окрім морозів, життю пернатих можуть загрожувати і бродячі собаки, адже місце зимівлі птахів – неподалік села. Тож лісівникам доведеться приймати додаткові заходи із захисту водоплавних. 

Коментарі
10 Січня 2019, 20:49
Приїхали, сфотографувалися і поїхали... А сьогодні озеро замерзло повністю, кажуть, що двоє лебедів вже загинуло. Інші вийшли на берег, де їх можуть знищити собаки. Місцеві думають де знайти їм прихисток. Надіюся, що встигнуть.
14 Січня 2019, 00:19
Піарщікі ще одні то вже треті ,ви покажіть скільки фур з лісом відправляєте вночі
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024