Повчальні та розважальні: які заходи для дітей і молоді організували на Любомльщині

04 Січня 2019, 12:03
Повчальні та розважальні: які заходи для дітей і молоді організували на Любомльщині 2274
Повчальні та розважальні: які заходи для дітей і молоді організували на Любомльщині

Відділ у справах дітей, сім’ї та молоді виконавчого комітету Любомльської міської ради відзвітував про роботу за 8 місяців минулого року.

Станом на 29 грудня 2018 року на обліку відділу перебувають 11 опікунських сімей, в яких проживає 21 дитина (дітей, позбавлених батьківського піклування – 13, дітей-сиріт – 8), 13 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і в яких виховують 30 дітей, 153 сім’ї учасників АТО, в яких виховують 170 дітей, 8 сімей внутрішньо переміщених осіб, у яких виховують 6 дітей. Протягом восьми місяців роботи працівниками відділу спільно з представниками відділу поліції та інших установ здійснили 82 виїзди й обстежено умови проживання у сім’ях різних категорій, – йдеться у звіті відділу

Починаючи з травня 2018 року, працівники цього відділу у ЗЗСО Любомльської ОТГ з учнями проводили профілактичні бесіди щодо захисту прав дітей, попередження вчинення насильства у сім’ї (Підгородненський ЗЗСО І-ІІст.), популяризації здорового способу життя (Любомльський ЗЗСО І-ІІІст № 2), попередження булінгу та його проявів (Любомльський НВК «ЗЗСО І-ІІІст.- гімназія», Любомльський ЗЗСО І-ІІІст № 2, Куснищанський ЗЗСО).

Також працівники відділу проводили заходи щодо залучення до навчання дітей, які протягом тривалого часу, без поважних причин не відвідували навчальні заклади.

Напередодні Дня матері у Любомльській бібліотеці працівники відділу долучилися до проведення спільного урочистого заходу «У світі усе починається з мами», організованого для жінок, які народили та виховують від 4 до 9 дітей.

До Дня захисту дітей організували і провели оздоровчо-призовий пробіг «Спробуй свої сили!» серед дітей 2010-2012р.н. із врученням призів та подарунків всім учасникам.

З початком роботи пришкільних таборів Любомльської ОТГ поза увагою відділу не залишився жоден. Так, у таборі «Сонечко» Любомльського НВК «ЗЗСО І-ІІІст. - гімназія» з дітками провели жваву гутірку «Правила безпечної поведінки під час літніх канікул». А у таборі «Веселка» Куснищанського ЗЗСО спеціалісти провели вікторину «Що ми знаємо про здоров’я?». На тему «Щасливе дитинство» створювали колажі та розмовляли з учнями у пришкільному таборі «Дивосвіт» Любомльського ЗЗСО І-ІІІст. №3.

Працівники відділу не залишися осторонь проблеми торгівлі людьми. У липні вони взяли участь у засіданні круглого столу «Торгівля людьми – як цьому запобігти…»

На початку серпня у Любомльському районному секторі філії Державної установи « Центр пробації» у Волинській області працівник відділу була провів вікторину «Знай свої права та виконуй обов’язки».

У вересні завершилася благодійна акція «Зберімо дитину до школи», організована відділом. У ході акції відбувався збір шкільного канцелярського приладдя для дітей із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах Любомльської ОТГ. Завдяки небайдужим людям діти вказаної категорії отримали подарунки для успішного навчання у школі.

Відділ у справах дітей, сім’ї та молоді виконавчого комітету Любомльської міської надав безкоштовні квитки на відвідування цирку «Віват-Алє» для окремих категорій населення Любомльської ОТГ. Запрошення на циркову виставу, яка проходила 29 вересня 2018року отримали дітки загиблих учасників АТО, діти з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти з неповних сімей.

До Дня захисника України від імені міського голови працівники вищезгаданого відділу передали грамоту і комплект термобілизни для учасника АТО – Володимира Федчишина.

У рамках благодійної акції «В Україні з краю в край ходить Святий Миколай», організованої відділом у справах дітей, сім’ї та молоді виконавчого комітету Любомльської міської ради та за підтримки міського голови, 18 грудня 2018року в міському будинку культури відбулося свято для дітей учасників АТО Любомльської ОТГ. Після завершення всі діти отримали подарунки.

Також наприкінці грудня від імені міського голови Романа Ющука працівники відділу у справах дітей, сім'ї та молоді виконавчого комітету міської ради вручили подарунки членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції Любомльської ОТГ.

Відділ у справах дітей, сім’ї та молоді виконавчого комітету Любомльської міської ради проводить благодійну акцію «Подаруй дитині іграшку». Акція триватиме протягом новорічно-різдвяних свят. Метою благодійної акції є вручення іграшок діткам із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах Любомльської ОТГ.

Читайте такожЗразкові художні колективи Любомльського Будинку школяра підтвердили свої звання

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024