Кілометр пекла: на Любомльщині досі не можуть відремонтувати дорогу, яка сполучає Почапи з Рудою

28 Грудня 2018, 13:39
Ця дорога сполучає Почапи з Рудою 4529
Ця дорога сполучає Почапи з Рудою

Понад 30 років триває будівництво цієї автомобільної дороги, відстань між селами – п’ять кілометрів.

Ґрунтова дорога тут була давно, ще за Польщі, однак відтоді добряче зносилася. Проїхати ставало все важче і важче. Щоб потрапити до райцентру потрібно було пішою ходою добиратися до поїзда, або до траси. Загалом це гак відстанню майже в 20 кілометрів, причому половину шляху люди змушені долати по старій, розбитій бруківці, – йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«Під час об’єднання з Любомльською міською радою з Почапівської в нас найперше виникало питання, чи буде дорога Почапи–Руда… Є вже дорога сполученням Почапи–Руда», – розповів Анатолій Дубій, староста села Почапи Любомльської ОТГ.

Першим завданням для новообраних депутатів Любомльської ОТГ стало відновлення автомобільного сполучення між Почапами та районним центром. В цьому році вдалося прокласти 500 метрів дороги.

Читайте також: На Любомльщині дорога перетворилася на багнюку

«Вдалося цього року зробити лише 500 метрів, всього це 1,5 кілометри… за підтримки бюджетів різних рівнів», – говорить Микола Оніщук, заступник голови Любомльської ОТГ.

Питання будівництва цієї дороги постало ще в середині 80-их років минулого століття. Лісівники, яким потрібно вивозити деревину взялися робити її самі. Посеред лісу з’явилася нова дорога зі щебеневим покриттям, а зі сторони двох сіл все залишилося без змін. Компанія-підрядник не відмовляється завершити почату справу, усе впирається у фінансування:

«Згідно проектних робіт, які були підготовлені на цю дорогу потрібно було зробити… коштів, які дали вистачило на частинку 500 метрів, а передбачено на 1300 метрів», – розповів Олександр Дзядук, керівник компанії-підрядника.

Коментарі
28 Грудня 2018, 23:26
А де депутат від Почап... Що він зробив, чи його передвиборча обіцянка просто фейк, щоб бути при владі...
28 Грудня 2018, 23:38
Так він же звідти родом... Для чого йому Почапи, Зачернеччя, Чорноплеси... Він же керує Любомльським ринком, який незаконно забрали з комунальної власності... Де колишні "активні" жителі Любомля, де правоохоронці... А ці "активні" займаються незаконним обміном валюти, іншою незаконною діяльністю... А так кричали, що хочуть порядку і Європейського рівня життя... Жлоби... Прийде час і з них спитають дійсно свідомі громадяни України, а ця безтолоч буде відповідати перед Законом...
29 Грудня 2018, 23:27
Як раз саме цей ремонт дороги і відбувся дякуючи депутату від Почап, а Ви, шановні диванні "експерти" перед тим як щось пукнути, то хоча б поцікавтесь тим, що саме коментуєте.
30 Грудня 2018, 14:35
Та на це дивитися смішно!!! Досягнули 500 метрів дороги! Та ви зробіть її там де неможна проїхати а не там де була більш менш рівна дорога! Для чого цей цирк!? Ви зробіть репортаж там де машину можна втопити! Ну ви і циркачі! Просто немає слів,вам в цирку тільки місце! було виділено на 1.3км.500000грн А зробили лише 0.5км. Вас в школі бачу математику добре вчили! Просто віднивання грогі!
30 Грудня 2018, 16:55
Улюблена тема Міськради красти на дорогах білощебиневих. Як недобиток регіонал може робити такі підрядні роботи, коли ніякої техніки немає .
30 Грудня 2018, 17:00
Він відкат побільше запропонував, теребуха гурко і ШБУ погано діляться
30 Грудня 2018, 20:49
Як приїжджаю додому-серце кров'ю обливається....Все покинуте,закинуте,людей кинули помирати голодною смертю.Ні роботи,ні перспективи.....села вимирають,хто має змогу-тікає....
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром