На «Ягодині» сплатили перші грошові застави за транзит «євроблях»

26 Грудня 2018, 15:37
На «Ягодині» сплатили перші грошові застави за транзит «євроблях» 2232
На «Ягодині» сплатили перші грошові застави за транзит «євроблях»

Загалом двоє власників машин на іноземній реєстрації перерахували на спецрахунок 155 тисяч гривень за транзитний проїзд Україною.

У вівторок, 25 грудня, у пункті пропуску «Ягодин» двоє громадян сплатили перші в практиці Волинської митниці ДФС грошові застави за прохідний транзит Україною їхніх автомобілів, – інформує прес-служба митниці.

Один із власників, транспортного засобу на польській реєстрації, сплатив на спецрахунок понад 90 тисяч гривень за транзитний проїзд Україною до Грузії на легковому КІА 2006 року випуску. Другий – в’їхав у країну на автомобілі з литовською реєстрацією. За MAZDA 2004 року випуску йому було нараховано майже 65 тисяч гривень митних платежів. Чоловік зобов’язався вивезти авто через Чернівецьку митницю ДФС.

До слова, грошова застава під час поміщення автомобіля з іноземною реєстрацією у митний режим прохідного транзиту сплачується резидентами України під час в’їзду на її митну територію. Це – спосіб фінансового гарантування виконання громадянином зобов’язань щодо вчасного вивезення авто за межі країни.

Кошти, внесені як грошова застава, перебувають на рахунку органу доходів і зборів і підлягають поверненню особі, яка їх вносила, після завершення прохідного транзиту. При невиконанні зобов’язань, забезпечених грошовою заставою, сума митних платежів, що підлягає сплаті за імпорт такого автомобіля, перераховується до державного бюджету.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024