Любомльські поліцейські нагадують про бережне використання піротехнічних засобів

24 Грудня 2018, 14:06
Піротехнічні засоби 2339
Піротехнічні засоби

Надходять новорічно-різдвяні свята. Саме в цей період реєструється найбільша кількість надзвичайних подій, пов’язаних із використанням піротехнічних засобів, особливо серед неповнолітніх.

Щороку в Україні під час їх застосування багато дітей отримують травми різного ступеня важкості. Проведеними розслідуваннями встановили, що більшість засобів придбана не у спеціалізованих магазинах. Шановні підприємці, невже здоров’я або навіть і життя дитини, можливо і Вашої, вартує цих кількох гривень?

Звертаємося до вас, батьки, вчителі, поясніть своїм дітям та вихованцям небезпечність таких забав. Незважаючи на заходи, що вживаються працівниками поліції по недопущенню продажу піротехніки, на ринках та торгових закладах району такі випадки, як свідчить практика, мають місце.

Боячись відповідальності, продають з-під прилавка, з багажників автомобілів тощо. Для таких спритників хочемо нагадати, що згідно п.7.9. «Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних засобів» та п.53 «Правил торгівлі на ринках» продаж їх на ринках забороняється. Вищенаведені правопорушення підпадають під дію ст. 159 КУпАП.

Застосування та використання піротехнічних засобів у час, заборонений рішенням органу місцевого самоврядування (в м. Любомль – з 22:00) підпадають під дію ст. 182 КУпАП, в місцях скупчення людей або інших, від яких тим чи іншим чином можуть постраждати люди або майно – під дію ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). В разі затримання за цими діями неповнолітніх, до відповідальності будуть притягнуті батьки.

Бажаєте приємно здивувати своїх рідних та близьких у новорічну ніч? Придбайте безпечні сертифіковані феєрверки та салюти в спеціалізованих магазинах області, де вам детально роз’яснять правила їх застосування, дотримання особистої та пожежної безпеки.

Любомльський ВП ГУНП

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39