На скільки волинські школи готові до зими?

06 Серпня 2016, 14:55
1107

Готовність освітніх закладів до зими обговорили учасники засідання обласного антикризового енергетичного штабу у четвер, 4 серпня.

Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Відтак, із доповіді заступника начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяни Соломіної стало відомо, що станом на 1 серпня відсоток готовності закладів освіти в області до нового навчального року становить 76%.

Варто наголосити, що значна уваги при підготовці навчальних закладів до цьогорічного опалювального сезону, приділяється питанням впровадження енергозберігаючих заходів: заміна вікон та дверей на енергозаощаджувальні, утеплення тепломереж, ремонт та промивка систем опалення, утеплення приміщень, перекриття горищ, переведення опалення закладів з газу на альтернативні види палива.

Окрім того, проведено ремонт та заміну 73% (із запланованих) водопровідних мереж у – Любомльському, Камінь-Каширському, Ківерцівському районах та місті Луцьку.

«Для належного функціонування закладів освіти в зимових умовах здійснюється накопичення запасу палива на весь опалювальний сезон 2016-2017 р.р. Найкращі показники завезення палива маємо у Володимир-Волинському, Іваничівському, Камінь-Каширському, Ковельському, Старовижівському та Турійському районах. Унаслідок повторного проведення тендеру повільніше здійснюється завіз палива у Любомльському та Локачинському районах», – розповіла заступника начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації

Загалом, Тетяна Соломіна відзначає рівномірне проведення підготовки до опалювального сезону у всіх районах. Відзначає лише проблему відсутності запитів від навчальних закладів на співфінансування та залучення виділених коштів з обласного бюджету для встановлення нових шкільних санвузлів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром