На Любольщині стартує сезон полювання

02 Серпня 2016, 23:52
1426

У суботу, 6 серпня, о 16 годині відкриється сезон полювання 2016-2017 р.р. Це довгоочікуваний день для мисливців, який позначений своїми особливостями і традиціями.

Відтепер у суботу-неділю вони знову матимуть змогу відпочити на лоні природи, впіймати хвилю захоплення та адреналіну під час улюбленого заняття і досхочу поспілкуватися.

Втім, коли для цієї категорії чоловіків це є справжнім святом, то працівникам лісової охорони додається напружених днів та клопіткої роботи.

Повідомляє прес-служба ДП «Любомльський лісгосп».

Календар мисливця розпочинається полюванням «по перу», тобто – на пернату дичину, яке триватиме до 27 листопада. Добувати можна норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів, голубів.

Лісівники закликають усіх любителів полювання суворо дотримуватися правил:

- полювати лише поблизу водойм, боліт, на лугах; у лісових масивах з’являтися з рушницями суворо заборонено;

- бути обережними зі зброєю, дбати про власну безпеку, культуру поведінки та бути обачними у поводженні із вогнем, оскільки триває пожежонебезпечна пора;

- окрім цього, мисливець повинен мати при собі відповідні документи: дозвіл на зброю, посвідчення, картку обліку, відстрільну картку або ліцензію, яка видається користувачем мисливських угідь, паспорт на собаку.

Протягом періоду полювання щодоби посилено патрулюватимуть рейдові бригади ДП «Любомльський лісгосп» із представниками правоохоронних органів. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024