Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter

На «Згоранській варті» частували козацьким кулішем і співали пісень

10:53 31.07.2016
542

Опісля автопробігу пам’яті Героїв УПА всі присутні зібралися за дружнім столом, де смакували кулішем за старовинним рецептом і співали повстанських пісень.

Приготуванням основної страви займався Михайло Бісюк із Любомля.

«Я щорічно готую куліш на «Згоранській варті». Також друзі довіряють мені цю відповідальну справу на полюванні. Щоправда, тоді куліш готую з качки, – розповідає «шеф-повар» Михайло. – Тут головне правильно м'ясо протушкувати і вчасно пододавати всі інгредієнти».


Михайло, тільки читачам Район.Любомль, розповів старовинний рецепт куліша по-козацьки.

Отож, аби нагодувати велику компанію, вам потрібно буде: 2 кілограма пшона, стільки ж сала з м’ясом, літр тушонки, 400 грам масла, 30 яєць, цибуля та приправи за смаком.

«Спочатку до напівготовності підсмажуємо порізане м'ясо з цибулею, додаємо промите пшоно, повністю заливаємо холодною водою. Коли закипить – вкидаємо масло і сало, цівкою вливаємо збиті яйця. Все ретельно перемішуємо. Варимо до повної готовності. За смаком солимо, перчимо, додаємо інші спеції».

Аби скуштувати куліш, навіть своєрідна черга утворилася.


Посмакувавши кулішем, присутні разом із народним аматорським чоловічим вокальним гуртом «Соколи» дружно співали повстанських та українських пісень.

;
Коментарі
23 вересня
Сьогодні
Вчора
21.09.2018
20.09.2018
19.09.2018
18.09.2018
17.09.2018
16.09.2018
15.09.2018
14.09.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин