Відому художницю з Любомльщини відвідали високопосадовці

04 Грудня 2018, 17:46
Гості у Валентини Михальської 3040
Гості у Валентини Михальської

Гості в невимушеній затишній атмосфері змогли побачити мініатюри мисткині, створені у техніці монотипії.

У вівторок, 4 грудня, голова районної державної адміністрації Олександр Устименко разом із директором Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Юрієм Ліпичем відвідали художницю Валентину Михальську, яка проживає в селі Хворостів – інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Доля пані Валентини не легка, сповнена випробувань, з 10-річного віку прикута до інвалідного візка. Але тендітна і ніжна жінка зуміла перемогти всі обставини життя. Самотужки навчилася малювати, опанувала чимало технік. Серед них — крапкова графіка, монотипія, акварелі, олівець, олійні фарби та туш-перо. Всі її роботи просякнуті добротою, любов’ю до життя і фантастичним відчуттям гармонії.

«З уяви малювала, з натури. А ось зараз, буваючи за стінами домівки, я не малюю з натури. Я не хочу цього робити, бо хочу насолоджуватися живою природою, вслухатися в щебет птахів, купатися у промінні сонечка, тішитися квітами, небом. Ловити подих вітру…», – поділилася часточкою своєї глибокої душі з відвідувачами художниця-самоук.

Валентина Михальська з її інтелігентністю, знаннями, талантом становить для багатьох приклад того, як попри найскладніші життєві обставини залишатися світлою, доброю людиною і створити власний світ.

Мабуть, найперше здорові люди мають перейняти у Валентини Михайлівни життєлюбність, енергійність, вміння жити не просто день до вечора, а від щирого серця намагатися зробити щось добре у цьому світі, залишити свій слід.

Гості з Валентиною Михальською
Гості з Валентиною Михальською

Валентина Михальська
Валентина Михальська

Олександр Устименко
Олександр Устименко

Гості з Валентиною Михальською
Гості з Валентиною Михальською

Робота художниці
Робота художниці

Робота художниці
Робота художниці

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024