Любомльський відділ поліції відкрив кримінальні проводження на мітингарів, які блокували рух на «Ягодині»

01 Грудня 2018, 17:46
Перекриття руху на «Ягодині» 5618
Перекриття руху на «Ягодині»

Волинська поліція відкрила декілька кримінальних проваджень через протести, які нещодавно тривали на пунктах пропуску.

Про це йшлося в ефірі суспільно-політичного ток-шоу Волині «Протилежний погляд Live», – повідомляє ІА ВолиньPost.

Заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак у телефонному режимі з телестудією розповів, що кримінальні провадження через протести на митних пунктах пропуску відкрили Любомльський відділ поліції – за частиною 1 статті 279 Кримінального кодексу України (йдеться про блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод) і за статтею 293 (групове порушення громадського порядку).

Кримінальні провадження через блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод відкрили також Володимир-Волинський та Ратнівський відділи поліції.

За словами Сергія Козака, відповідальність за цією статтею передбачає штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи до 2 років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до 3 років.

Поліцейський додав, що наразі зібрали багато відеоматеріалів, які напрацьовані групами документування поліції, відеоматеріалів з мережі інтернет. Встановлюють усіх причетних осіб, роль кожного з них.

«Треба провести великий обсяг робіт», – резюмував Козак.

Нагадаємо, обурені власники «євроблях» перекрили доїзд до кордону, палили шини. Ситуацію регулювали поліцейські. Але на другий день страйку виникла масова бійка, під час якої люди почали кидатися шинами, а розлючений водій фури, який втомився чекати, намагався наїхати на активістів, які перекрили йому дорогу.

Читайте також: Стало відомо, хто організував акцію протесту на «Ягодині»

Хтось страйкував, хтось «касував»: на «Ягодині» припинили блокувати рух

Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави

Поліція отримала право зупиняти євробляхи

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром