Стало відомо, хто організував акцію протесту на «Ягодині»

01 Грудня 2018, 10:17
Акція протесту на «Ягодині» 6297
Акція протесту на «Ягодині»

Голову ГО «Автомайдан Волинь» Сергія Поху назвали організатором акції протесту на міжнародному пункті пропуску «Ягодин».

Про це стало відомо у п'ятницю, 30 листопада, в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу Волині «Протилежний погляд Live», – передає Конкурент.

Зі слів протестувальника Богдана Усика (який є помічником депутата Луцької міської ради Миколи Собуцького), саме Сергій Поха згуртував людей та «сказав» їхати до «Ягодина». Усик зазначив, що люди прийшли протестувати не тільки через невдоволення новоприйнятими законами по розмитненню, але й через підняття тарифів та загальне погіршення рівня життя в Україні.

Читайте також: Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави

Поліція отримала право зупиняти євробляхи

Він додав, що протест не був дієвим, оскільки не було лідера та згуртованості серед людей, а ближче до розблокування пунктів пропуску, залишився «не дуже приємний контингент», який, зі слів активіста, «випивав».

Читайте також: Хтось страйкував, хтось «касував»: на «Ягодині» припинили блокувати рух

Своєю чергою, лідер «Громадянської позиції» на Волині Сергій Чуріков зазначив, що перекривання доріг – поганий спосіб протесту, оскільки він приносить дискомфорт пересічним українцям, а не тим особам, які ініціювали прийняття нового закону.

Нагадаємо, обурені власники «євроблях» перекрили доїзд до кордону, палили шини. Ситуацію регулювали поліцейські. Але на другий день страйку виникла масова бійка, під час якої люди почали кидатися шинами, а розлючений водій фури, який втомився чекати, намагався наїхати на активістів, які перекрили йому дорогу.

Окрім цього, очільник «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Волинській області Іван Мирка додав, що проблема «євроблях» виникла багато в чому через те, що автомобілями на іноземній реєстрації , окрім порядних людей, користувалися громадяни з «не дуже чесними видами діяльності».

«Вони «човниками» туди возили цигарки, а сюди продукти», – резюмував він.

До слова, після ефіру Сергій Поха написав у Facebook: «Сьогодні у інформаційному агентстві Конкурент мене було названо організатором протесту на міжнародному пункті пропуску «Ягодин». Подана інформація не відповідає правді, яка спирається лише на слова Богдана Усика. Вважаю це наклепом зі сторони інформаційного агенства та громадянина Богдана Усика».

«Я не встиг закінчити свою думку. Організатор для Сергія, це занадто голосно сказано, простий учасник, нічого більше, головним організатором був народ! Якби у цьому протесті справді був явно виражений лідер, то можливо наша акція досягла би успіху. А Сергій просто озвучував думки людей, він же у нас блогер», — відповів на це Богдан Усик.

Коментарі
01 Грудня 2018, 20:35
П'яні мудаки там були
02 Грудня 2018, 00:38
Та я дпвно продався і готовий смоктати у всіх, хто дає гроші, а ви всі лохи
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024