У районному центрі зайнятості провели «круглий стіл»

26 Липня 2016, 13:30
1739

Щоб з’ясувати потреби району в підготовці кваліфікованих кадрів за робітничими професіями в найближчій перспективі нещодавно у Любомльському районному центрі зайнятості проведено «круглий стіл».

Участь у засіданні взяли голова районної державної адміністрації Микола Пархомук, начальник Любомльського відділення Ковелької ОДПІ Ігор Костюк, заступника начальника Шацького об’єднаного управління ПФУ Лідія Вашерук, директора Любомльського професійного ліцею Володимир Дудко та роботодавців району.

Повідомляє сайт Любомльської райдержадміністрації.

Відкриваючи засідання «круглого столу» голова райдержадміністрації зазначив, що кваліфікованими кадрами у сфері торгівлі, готельного бізнесу, будівництва та сільського господарства на сьогоднішній день забезпечує Любомльський професійний ліцей. Це дає можливість задовольнити потребу роботодавців нашого району у спеціалістах цих професій. Коротко ознайомив присутніх з інвестиційними проектами, які реалізовані і плануються протягом 2016 року, а це в першу чергу створення робочих місць.

Директор Любомльського професійного ліцею Володимир Дудко доповів про хід вступної та випускної компанії. За його словами, сьогодні ліцей готує барменів, офіціантів, кухарів, малярів штукатурів, лицювальників-плиточників, кравців на базі 9 та 11 класів. Зауваживши , ці спеціальності є актуальним на ринку праці і запропонував роботодавцям активніше залучати учнів до стажування, завдяки б чому роботодавці мали змогу придивитися до потенційних працівників.

Лідія Вашерук – заступник начальника Шацького об’єднаного управління ПФУ зазначила, що на сьогодні в районі працюючих пенсіонерів є 1695 осіб. Основні галузі – це медицина та освіта. Також ознайомила присутніх про впровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій.

Про найбільших платників податків та податкову культуру поінформував керівник Любомльського відділення Ковельського відділення ОДПІ Ігор Костюк.

Учасники заходу активно обговорювали питання щодо ситуації, яка склалася на ринку праці району, зазначивши, що основними факторами, які впливають на покращення рівня зайнятості населення є збереження існуючих та створення нових робочих місць, сприяння розвитку підприємництва та самозайнятості, легалізація трудових відносин, підвищення рівня заробітної плати, прогнозування потреб економіки району в робітничих кадрах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024