У Любомлі вшанували жертв голодоморів в Україні

24 Листопада 2018, 09:17
У Любомлі вшанували жертв голодоморів в Україні 3611
У Любомлі вшанували жертв голодоморів в Україні

У Любомльській міській бібліотеці 23 листопада відбувся вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті загиблих під час голодоморів в Україні під назвою: «Голодомор благословили безжальні і тверді вожді…».

До заходу долучилися: заступник голови районної державної адміністрації Олександр Бурихайло, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники установ, підприємств та організацій району, громадськість, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

«Звісно для нашої країни, та для всіх людей – ця пам'ять священна, нам всім потрібно зробити те, щоб це ніколи не повторилося», – зазначив заступник голови райдержадміністрації Олександр Петрович.

Моторошно ставало на душі, а невидимий жах сковував тіло і думки, коли лунала скорботна пісня, учні розповідали про голодомор, зачитували уривки історичних документів.

Працівники бібліотеки нагадали присутнім про тяжкі нелюдські випробування, які випали на долю українців. Багато глибоких та змістовних слів було сказано ведучими, основним меседжем яких був заклик довічно пам’ятати про закатованих у ті страшні голодні роки.

Результатом Голодоморів стали не лише мільйони вбитих та опустілі українські домівки, але й спустошені душі тих, хто пережив роки геноциду.

На завершення години-пам’яті до уваги був представлений відеоролик до 85 роковин Голодомору «Де би ти не був…».

Про це складно говорити, це страшно слухати. Але, знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше зрозуміємо нинішні проблеми і запам’ятаємо уроки історії, які не повинні повторитися знову.






Читайте також: «Цього дня вони чекають на тебе» – вшануймо пам'ять жертв Голодомору

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром