Волинські прокурори у підприємця з Любомльщини відібрали землю зі ставком

14 Листопада 2018, 12:26
Волинські прокурори у підприємця з Любомльщини відібрали землю зі ставком 3186
Волинські прокурори у підприємця з Любомльщини відібрали землю зі ставком

Земельну ділянку, вартістю понад 6 мільйонів гривень, передали Любомльській районній державній адміністрації.

На виконання рішення Любомльського районного суду, яким задоволено позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любомльської районної державної адміністрації, державі повернуто земельну ділянку з угіддям водного плеса площею 2,3 гектара й вартістю 6,2 мільйона гривень, – інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокурори з'ясували, що у листопаді 2003 року між райдержадміністрацією та місцевим підприємцем було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду на території Підгородненської сільської ради, строком на 25 років, для риборозведення.

У порушення вимог чинного законодавства розмір орендної плати за користування водним об’єктом та земельною ділянкою в договорі було встановлено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки, що призвело до ненадходження належних сум коштів до бюджету.

Окрім того, строк дії договору оренди водного об’єкту, який є невід'ємною частиною договору оренди земельної ділянки водного фонду, закінчився у вересні 2016 року. Жодних заходів задля його належного продовження орендар не вжив.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура домоглася визнання договору оренди недійсним та повернення ділянки зі ставком державі.

Нині земельну ділянку передано Любомльській районній державній адміністрації, про що складено акт прийому-передачі.

Крім того, припинено право оренди підприємця й право постійного користування землею, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024