Як у Почапах День села гуляли

16 Липня 2016, 13:03
5404

У християнське свято апостолів Петра й Павла, 12-го липня, у Почапах святкували День громади.

До Почапівського сільського будинку культури на народні гуляння з’їхались жителі усієї сільської ради.

Йдеться на інформаційному сайті Прибужжя КОРДОН.

Як і годиться в Україні, свято у Почапах розпочали з «хліба-солі», а вітальне слово виголосив сільський голова Анатолій Дубій, який щиро побажав усім віри, мудрості та єдності.

Божої благодаті, миру у кожному домі та в Україні побажав настоятель Свято-Сергіївської церкви отець Ярослав.

Концертна програма була насичена, тому усі присутні у залі мали змогу насолодитись українською піснею у виконанні дзвінкоголосих солістів місцевого будинку культури.


Піснею жителів громади вітав народний аматорський фольклорний колектив «Калинонька» Луківського міського будинку культури.

Ігор Торба, помічник народного депутата Ігоря Гузя, вручив грошову допомогу п’ятьом учасникам АТО, жителям Почапівської сільської ради, які захищали нашу державу. У залі був присутній лише один атовець Олександр Семенюк, який і отримав конверт з рук помічника нардепа. Решту – отримали родичі.




Також Ігор Торба вручив подяку від нардепа Ігоря Гузя та грошове заохочення для директора сільського будинку культури Івана Гелетухи. Таку ж подяку отримала художній керівник СБК, громадська активістка Ганна Гелетуха.


Від усієї душі привітав жителів громади Почапівської сільської ради їх земляк, депутат районної ради Микола Троць, який від Любомльської райради нагородив подяками ветеранів праці Почапівської громади.




До вітального слова запросили також і керівника у Любомльському районі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ларису Солом’янюк, яка побажала розвитку та процвітання Почапівській громаді.

Усі із захватом слухали в’язанку українських пісень у виконанні вокальної групи «Намисто» з Лукова, а також маленьких вихованців Луківського міського будинку культури.


Представник від ТзОВ «Екопел» Петро Петренко подякував організаторам за свято й нагородив фінансовою допомогою багатьох місцевих жителів – від найстаршого до наймолодшого жителя громади, іменників, матерів-героїнь, багатодітних сімей, наймолодші та найстарші подружні пари – ніхто не залишився поза увагою.



Після усіх нагород та урочистостей ведучі свята подякували усім спонсорам, які допомогли у його організації, а саме Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», Миколі Троцю, директору ТзОВ «Любомль-Ринок», Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці та агрофірмі «Екопел».


 спортивними заходами. Найсильніші чоловіки громади змагались у метанні колоди та перетягуванні каната. Також відбувся турнір із пляжного волейболу. Жінки ж боролися за першість у метанні м’яча.

1


Після спортивних заходів Лариса Солом’янюк від Фонду разом із фінансовою винагородою вручила переможцям подарунки, кубки та дипломи.


Крім того, на святі представили виставку вишиванок Марії Гармацької та Євгенії Квачук, що говорить про неабияку творчість почапівських майстринь.



Після усіх урочистостей та спортивних змагань, ввечері, молодь громади відпочивала під «живу» музику. Усі були задоволені святом, адже багато хто зазначав, що цьогорічне народне гуляння вдалось як ніколи на славу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024